Vágólapra másolva!

Hat kiállítás egy mérkőzésen

A dél-európai nemzetek fiairól köztudott, hogy meglehetősen temperamentumosak, és ez többször a futballpályán is megnyilvánul, különösen, ha nagyobb tétről van szó. Arra azonban senki sem számított, hogy a nem túl nagy jelentőségű mediterrán játékokon is előtérbe kerülhetnek az indulatok.

Történt ugyanis, hogy a futballtorna elődöntőjébe Olasz- és Spanyolország jutott be, a mérkőzés portugál bírája, Joao Francisco Lopez pedig nem fukarkodott a lapokkal. Már az első játékrészben kiállított egy-egy játékost mindkét oldalról, majd a második félidő második percében még egy olasz labdarúgónak felmutatta a piros lapot.

A pokol akkor szabadult el igazán, amikor a 78. percben a hazaiak (mert a mérkőzésre a spanyol Almeríában került sor) vezetést szereztek. Az olaszok szerint ugyanis a hispánoknak ki kellett volna rúgniuk a labdát, mivel egy talján focista sérülés miatt a földön feküdt, és így a gólt követően két itáliai védő a gólszerzőnek, Manu Fernándeznek esett.

Erre kisebbfajta tömegverekedés tört ki, és amikor kicsit megnyugodtak a kedélyek, a bíró további három játékost küldött le a pályáról: két olaszt és egy spanyolt, így a hazaiak kilenc, a vendégek pedig hét emberrel folytathatták a küzdelmet.

Ezzel azonban még mindig nem ért véget a laplavina, mert három perccel a rendes játékidő letelte előtt egy újabb olasz játékos követett el piros lapot érő szabálytalanságot, így aztán a bíró nem tehetett mást, mint hogy lefújta a meccset, a taljánok ugyanis csak hatan maradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!