A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Szerdán rendezik a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit, melyek közül kiemelkedik a Borsodi Ligában listavezető Újpest és a bajnoki címvédő Debrecen összecsapása.

A találkozónak komoly tétje van, hiszen a pontvadászatból csak az első két helyezett szerepelhet a következő idényben a nemzetközi kupákban, s jelenleg még négy csapat is versenyben van a dobogós helyekért. Azaz, ha valamelyik gárda lemarad a bajnokságban, akkor csak Magyar Kupa-győztesként juthat ki a nemzetközi porondra.

A mérkőzést azért is megkülönböztetett figyelem övezi, mert az elmúlt években ez a két gárda rendre jóval a magyar átlag feletti színvonalú találkozókat produkált, így szinte biztosra vehető, hogy ezúttal is élvezetes 90 percre van kilátás, köszönhetően a két együttes támadó felfogású futballjának.

Elmarad a 17 órára kiírt FC Sopron-Budapest Honvéd mérkőzés, miután az MLSZ szervezési bizottsága elfogadta a házigazdák kérését, hogy engedélyezze a találkozó elhalasztását a pálya használhatatlansága miatt.

"Reggelre hófúvás következtében a stadion tribünjeit és játékterét is elborította a frissen esett hó. A magyar és osztrák meteorológiai jelentések szerint az elkövetkező 24 órában Északnyugat-Magyarországon az időjárásban lényegi és kedvező fordulat nem várható" - olvasható a soproniak levelében.

A mérkőzést egy héttel később, március 22-én 17 órától rendezik meg, míg a budapesti visszavágó új időpontja március 29., 18 óra. Érdekesség, hogy a kispestieknek sorozatban harmadik meccsük marad el: március 5-én a Ferencváros pályája, hat nappal később pedig a Bozsik-stadion talaja bizonyult játékra alkalmatlannak.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
Pécsi MFC - Vasas 15 ó
Kaposvári Rákóczi - Fehérvár FC 18 ó
DVSC-AVE Ásványvíz - Újpest FC 18 ó (tv: Sport 1)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!