Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a döntetlennel végződő mérkőzéseket a jövőben büntetőkkel döntik el az angol labdarúgó-bajnokság másod-, harmad- és negyedosztályában.

Az ötlet a három liga összesen 72 klubját tömörítő Football League vezetőinek tanácskozásán merült fel. Az elnök, Brian Mawhinney javaslata szerint a felek továbbra is egy-egy pontot kapnának a döntetlenért, de amelyik gárda megnyeri a párbajt, plusz egy ponttal gazdagodna.

"Az edzők talán gyűlölik a büntetőrúgásokat, a szurkolók azonban imádják" - mondta a szakember, aki ugyanakkor hozzátette: az ötlet megvalósítása további alapos elemzések függvénye.

Két lehetőség azonban máris felmerült: vagy a hagyományos módon bonyolítják le a büntetőrúgásokat vagy úgy, hogy az adott játékosnak a felezővonaltól indulva bizonyos idő alatt kell a kapuba találnia.

Amennyiben a módosítás valóban bevezetésre került, a szigetországiaknak nem lesz szüksége a nemzetközi szövetség (FIFA) engedélyére, ugyanis a játékszabályok nem változnak, csak a bajnokság lebonyolításának rendszere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!