Vágólapra másolva!
Terry Venables, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya az olasz Fabio Capellót javasolja a nemzeti együttes élére.

Venables, aki 1993 és 1996 között vezette a válogatottat, az elmúlt időszakban Steve McClaren segítőjeként tevékenykedett a csapat mellett, ám a horvátoktól elszenvedett szerdai 3-2-es hazai vereséget, illetve az Eb-selejtező kudarcot követően mindketten távozni kényszerültek.

"Én általában azon a véleményen vagyok, hogy angol legyen a szövetségi kapitány, de a jelenlegi helyzetben talán érdemes lenne külföldit alkalmazni. Capello rendkívül komoly tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi futballról" - indokolta álláspontját.

A lehetséges jelöltek között - sajtóinformációk szerint - már hivatalos helyen is felmerült az olasz tréner neve, aki pénteken úgy reagált erre, hogy érdekelné a felkérés.

Fogadóirodák ugyanakkor csütörtökön José Mourinhót, a Chelsea volt portugál vezetőedzőjét tartották befutónak, miközben Martin O'Neillt, az Aston Villa trénerét is megemlítették, mint lehetséges utódot.

Forrás: EPA

Lehet, hogy magának Venablesnek kellene visszaülnie az angol kispadra? Az utolsó igazán jó angol válogatottat ő hozta össze a '96-os Európa-bajnokságra

Pénteken a játékosként és szakvezetőként is világbajnok Franz Beckenbauer Jürgen Klinsmannt, a tavaly vb-bronzérmes német válogatott trénerét ajánlotta az angol szövetségnek. Többek között utalt arra, hogy jelöltje olyan ember, aki képes megoldani a legnehezebb feladatokat is, ha kellő időt kap erre, a nyelvet jól ismeri, és amikor a Tottenham együttesében játszott óriási elismertséget szerzett.

Klinsmann később azt mondta, el tudná képzelni magát angol szövetségi kapitányként, de bizonyos feltételeknek teljesülniük kellene. Ezeket egyelőre nem részletezte.

Mindent egy helyen az Eb-ről