Vágólapra másolva!
Szerdán Münchenre irányul a figyelem a Bajnokok Ligájában, ahol a Real Madrid vendégeskedik, és a két sztárgárda közül az egyik számára alighanem ez a találkozó jelenti majd 2006-2007-es idény végét - legalábbis képletesen. A bajnokságban ugyanis mind a két együttes jelentősebb hátrányt szedett össze, így csak a BL-diadal maradt, mint megszerezhető trófea.

Az első találkozón a Real egygólos előnyt harcolt ki, de ugyanakkor két gólt is kapott, így a visszavágón a Bayernnek már egy 1-0-s győzelem is elég lenne. A müncheniek menedzsere, Uli Hoeness szerint azonban a csapatnak nem szabad erre az eredményre bazíroznia, hanem támadó szellemben kellene játszania, és legalább két gólt szereznie.

Valószínűleg ez magyarázza, hogy a hét végi bajnokihoz képest visszakerülhet a kezdők közé Bastian Schweinsteiger, ugyanakkor a bosnyák Hasan Salihamidzic szereplése kérdéses a hétfői edzésen összeszedett húzódása miatt.

A Realnál a két legnagyobb hiányzó kétségtelenül David Beckham és José Antonio Reyes, akik egyaránt a hét végi, Getafe CF elleni bajnokin dőltek ki a sorból, viszont Raúl, Guti és Emerson ismét Fabio Capello rendelkezésére áll majd. Könnyen lehet, hogy a talján mester két védekező középpályást is pályára küld majd Mahamadou Diarra és Emerson személyében, kérdés, hogy a rá jellemző defenziv taktika meghozza-e a hatását. Sokak szerint mindenesetre Capello sorsa a továbbjutáson áll vagy bukik.

Forrás: EPA

A Real-játékosok kedélyesen labdázgattak a keddi edzésen

Szintén hátrányt kellene ledolgoznia az Arsenal FC-nek, amely az "odavágón" 1-0-ra kapott ki a PSV Eindhoventől. Az Ágyúsok meglehetősen bizonytalanok az utóbbi időben: Arsene Wenger együttese sokszor rendkívül látványosan játszik, de hiányzik belőle a "gyilkos ösztön", amelynek köszönhetően megnyerhetné a meccseket. Ennek következménye volt a Ligakupa döntőjében a Chelsea FC ellen elszenvedett vereség, vagy az FA-kupából való kiesés a Blackburn Rovers ellen - a BL-ben pedig ilyen hibákat nem engedhet meg magának a csapat.

A londoniaknál a fő kérdés az, hogy a sérüléssel bajlódó Thierry Henry vállalni tudja-e a játékot (Tomás Rosicky, Robin van Persie és Emmanuel Eboué biztosan nem szerepelhet), de a francia támadó alighanem ott lesz a kezdőtizenegyben. A hollandoknál a védelem összeállítása problémás, hiszen a régóta sérült Michael Reiziger mellett most Manuel da Costa és Jan Kromkamp is kidőlt a sorból, így Ronald Koeman kénytelen volt felhívni az ificsapatból a 18 esztendős Dirk Marcellist. Azt már csak halkan merjük megjegyezni, hogy a hét végi bajnokin Kromkamp helyére Fehér Csaba állt be...

Az AC Milan és a Celtic FC párviadalának első mérkőzésén Glasgow-ban nem született gól, így aztán a visszavágó előtt a rossonerók az esélyesek, de a továbbjutáshoz azért be kellene találniuk, és nagy kérdés, hogy a támadójátékuk mire lesz képes Ronaldo nélkül. Az mindenesetre biztató lehet a számukra, hogy az első meccsen ügyetlenkedő Alberto Gilardino a hét végén végre ismét eredményes volt. Ami a skótokat illeti, náluk a japán játékmester, Nakamura Sunszuke kézsérülése okoz problémát, de az ázsiai középpályás a hét végi bajnokit is végigjátszotta, így alighanem Milánóban is ott lesz a pályán.

Ugyanez nem mondható el a francia Lille OSC két játékosáról, Mathieu Bodmerről és Laurent Cabaye-ről, akik egyaránt sérülés miatt lesznek kénytelenek kihagyni a Manchester United elleni visszavágót. A meglehetősen botrányosra sikeredett első meccs után a galloknak nem sok esélyük van a továbbjutásra, elvégre hazai pályán is kikaptak 1-0-ra a Vörös Ördögöktől, aki ráadásul remek formában vannak, és ha a Lille viselkedése felbőszítette Wayne Rooney-ékat (a franciák megóvták az első találkozót, mondván Ryan Giggs gólja szabálytalan körülmények között született), akkor Claude Puel együttese akár egy méretes zakóba is beleszaladhat Manchesterben.

Mindent egy helyen az Eb-ről