Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona egy kisebb megingást követően ismét bombaformában futballozik, és a Málaga elleni 6-0-s győzelemmel tartja a Primera Divisiónban a mérkőzésenkénti hármas gólátlagot. A katalán együttes támadó részlege jelenleg a legjobb a világon, de ugyanez nem mondható el a hátsó alakzatról, így az egyesület sportigazgatója, Aitor "Txiki" Beguiristain a következő szezonra megerősítené ezt a csapatrészt.

A legfontosabb egy balhátvéd leigazolása, hiszen ezen a poszton nem áll túl jól a klub. A szezon első felében alapembernek számító Eric Abidal mostanában sérüléssel bajlódik, de előtte sem voltak maradéktalanul elégedettek a teljesítményével, helyettese, a brazil Sylvinho pedig már 35 esztendős, ráadásul az idény végén lejár a szerződése.

A hírek szerint a Barca első számú kiszemeltje a posztra az Internazionale futballistája, a brazil Maxwell, akit az utóbbi időben a milánóiak saját nevelésű focistája, Davide Santon kiszorított a kezdő tizenegyből. Maxwell panaszkodott is emiatt, sőt, odáig ment, hogy kijelentette: a nyáron elhagyja a klubot.

Mivel szerződése 2010-ben lejár, így az Inter alighanem hajlandó lenne eladni, hogy később ne ingyen legyen kénytelen megválni tőle. További érv a brazil mellett, hogy az Inter előtt az Ajax Amsterdamban szerepelt, márpedig Barcelonában a holland futballiskola kedvező megítélés alá esik.

További átigazolási hírek:
A Bochum osztrák balhátvédjét, Christian Fuchsot a Newcastle United figyeli. A Liverpool középpályása, Steven Gerrard hamarosan megkezdheti a tárgyalásokat szerződése meghosszabbításáról.

A Real Madridot kapcsolatba hozták a Girondins Bordeaux francia középpályásával, Yoann Gourcuffal. Az FC Barcelona a brazil Corinthians támadóját, Keirrisont figyeli.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!