Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé mindössze egyetlen olyan csapat jutott be, amely nem valamelyik topligában szerepel. Az FC Porto az elődöntőbe kerülésért majd a Manchester Uniteddel játszik, és ez a két találkozó remek alkalom lehet a megfigyelők számára, hogy még alaposabban szemügyre vegyék a portugálok játékosait. A legkeresettebbnek a válogatott középhátvéd, Bruno Alves számít, aki iránt többek között az FC Barcelona és a Real Madrid is érdeklődik, a legújabb hírek szerint pedig az Internazionale is bejelentkezett érte.

A milánóiaknál az utóbbi időben a középhátvédek kifejezetten "fogyóeszköznek" számítottak, hiszen Marco Materazzi, Cristian Chivu és Walter Samuel nagyon sokat sérült, Nicolás Burdisso és Nelson Rivas teljesítménye pedig gyakran elmaradt a várakozástól, így José Mourinho nem egyszer a védekező középpályás Estebán Cambiassót szerepeltette a védelem tengelyében. Nem váratlan fordulat tehát, hogy szeretne egy középső védőt igazolni a nyáron, és Bruno Alves az első számú kiszemelt.

A portugál védőnek ugyanaz az ügynöke, mint Mourinhónak, más kérdés, hogy a focistát még 2012-ig szerződés köti a portóiakhoz, akik várhatóan jókora összeget kérnek majd érte - állítólag 30 millió eurónál alább nem adják. Az Internek ugyanakkor jó tárgyalási alap lehet Ricardo Quaresma, akit tavaly a Portótól vásároltak, de nem nagyon vált be a milánóiaknál, és felajánlhatják őt Bruno Alvesért cserébe.

További átigazolási hírek
A Manchester City szeretné meghosszabbítani védőjének, Nedum Onouhának a szerződését. A Borussia Dortmund svájci csatárát, Alexander Freit a Paris Saint-Germain is csábítja. A Lille a horvát Rijeka középpályását, Anas Sharbinit figyeli. A Lazio brazil középpályását, Matuzalemet a CSZKA Moszkva szeretné megszerezni. A Schalke 04 védője, Heiko Westermann 2014-ig meghosszabbította szerződését.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről