Vágólapra másolva!
Szerda este a Debrecen két góllal legyőzte a svéd Kalmart a Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójában. "A továbbjutáshoz a mostani teljesítményt kellene megismételni" - fogalmazott óvatosan Herczeg András klubmenedzser a jövő heti svédországi visszavágóról.


"Nagyon fegyelmezettek, szervezettek és kreatívak, jók a rövidpasszos összjátékban" - értékelte az ellenfelet Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere. "Továbbra is jó csapatnak tartom a Kalmart, úgyhogy nem dőlhetünk hátra, mert nagyon nehéz visszavágó vár ránk."



Herczeg a svédországi mérkőzésről elmondta: "Azt kellene megismételni, amit most nyújtott a csapat."

A gólszerzők közül Varga József nagyon fontosnak tartja, hogy a svédek nem tudták bevenni a Debrecen kapuját, Kiss Zoltán ugyancsak elégedett, de nem maradéktalanul: "Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen rengeteg helyzetünk volt" - mondta.

A svéd bajnok az utóbbi hetekben jó formában játszott, ezért magabiztosan érkezett Magyarországra, ahol azonban csak a második félidő első 20-25 percében tudott dominálni - habár a Kalmar trénere ezt másképpen látta. "Gratulálok a Debrecennek" - mondta a mérkőzést követően csalódottan Nanne Bergström. "Nagyon rosszkor kaptuk a gólokat, mert az első találatig jobban játszottunk, mint a Debrecen, beleértve az első félidőt is. Nehéz lesz a hátrányt ledolgozni, ha csak egy góllal kapunk ki, akkor most nyugodtabb lennék. A csapatom játékán meglátszott a nagy nyomás, és nem a közönség miatt, mert felkészültünk arra, hogy nagy lesz a hangorkán."

A visszavágót jövő szerdán rendezik Svédországban.

Mindent egy helyen az Eb-ről