Vágólapra másolva!
Az Aston Villa idegenben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

A Liverpool az előző Premier League-szezonban összesen kétszer kapott ki, s amihez akkor 38 meccs kellett, ahhoz idén elég volt három. Hétfőn este ugyanis ismét kikapott Rafael Benítez bajnoki címet megcélzó együttese: a Tottenham elleni 2-1-es vereség és a Stoke City elleni 4-0-s diadal után ezúttal az Aston Villa diadalmaskodott 3-1-re az Anfield Roadon.

A 43 667 néző előtt rendezett bajnokin a brazil középpályás Lucas öngóljával szerzett vezetést a birminghami csapat, majd Curt Davies fejesgóljával még a szünet előtt növelni tudta előnyét. A második játékrészben Fernando Torres a léc alá vágott ziccerével ugyan szépített a hazai csapat, ám Ashley Young 11-esből szerzett góljával végleg elszálltak a liverpooli remények.


Ezzel megszakadt a Liverpool 31 meccses hazai veretlensége, egyúttal az Aston Villa első idei győzelmét érte el.

A Liverpool még sohasem kapott ki olyan Premier League-meccsen, amelyen Fernando Torres betalált: az eddigi rekord 23 győzelem és 5 döntetlen volt.

Premier League, 3. forduló:
Liverpool - Aston Villa 1-3 (0-2)
gól:
Torres (72.), illetve Lucas (34. - öngól), Davies (45.), Young (75. - 11-esből)

Angol Ligakupa:
Norwich City (harmadosztályú) - Sunderland 1-3
Fülöp Márton ezúttal kimaradt a vendégcsapatból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!