Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus lehet a Ferencváros következő vezetőedzője, miután a volt szövetségi kapitány és az FTC jogi képviselői szombaton tárgyaltak az egykori aranylabdás futballista szerződtetéséről - állítja a Nemzeti Sport.   

Mivel a Bobby Davison távozása után ideiglenesen kinevezett Craig Short szerződése november 21-én lejárt, a csapatnak jelenleg nincs vezetőedzője, a szerdai Ligakupa-mérkőzésen pedig az ifjúsági csapat edzője, Dejan Milovanovic ült a kispadon.

A sportnapilap úgy tudja, a klubvezetés korábban már beszélt a Kecskemétről távozó szerb Tomiszlav Sziviccsel, aki szívesen vállalná a munkát, szombaton pedig Lothar Matthäus jogi képviselőjénél puhatolóztak, ezt azt információt azonban eddig egyik fél sem erősítette meg.

A játékosként 150-szeres német válogatott Matthäus június 10-én szóban megállapodott a Videotonnal, hogy a fehárvári csapat edzője lesz, a klubvezetők ezek után kész tényként harangozták be az érkezését, a több héten át tartó tárgyalássorozat végén azonban visszalépett a volt szövetségi kapitány.

A 48 éves Matthäus 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szakvezetője, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött. A következő állomás - 2006 és 2007 között - az osztrák Red Bull Salzburg volt, amellyel bajnokságot nyert. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett, később a kameruni szövetséggel, legutóbb pedig az argentin Racing Club vezetőivel tárgyalt, az ő ajánlatukat végül sms-ben utasította vissza.

Mindent egy helyen az Eb-ről