A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Azeri, grúz és ciprusi focisták számára is elérhető a világválogatott

Az UEFA Európa Liga, illetve a Bajnokok Ligája selejtezői jelentik továbbra is a fő eseményt a nemzetközi labdarúgásban az előkészületi mérkőzések mellett, így aztán továbbra is viszonylag ismeretlen futballisták alkotják álomcsapatunkat. Akad együttesünkben azeri és litván védő, grúz középpályás és ciprusi csatár is.

Kapus:
Guillermo Ochoa (Mexikó): Az El Tri a vártnál nehezebben boldogult Costa Rica válogatottjával az Arany-kupa elődöntőjében. A rendes játékidő 1-1-gyel zárult, a hosszabbításban pedig nem esett gól, a büntetőpárbajban azonban Ochoa kivédte Froylán Ledezma tizenegyesét, így döntőbe juttatta csapatát, ahol hibátlanul teljesített.

Hátvédek:
Algis Jankauskas (litván, Vetra Vilnius): Nem sok esélyt adtak a továbbjutásra a vilniusi együttesnek az Európa Ligában azok után, hogy a gárda az első meccset otthon veszítette el a Helsingin JK ellen. A litvánok azonban Helsinkiben javítani tudtak, és 3-1-re megverték a HJK-t, köszönhetően többek között a csapatkapitány Jankauskas góljának.

Clarence Goodson (Egyesült Államok): Az amerikai válogatott a Konföderációs Kupa után a Gold Cup fináléjába is bejutott, miután az elődöntőben 2-0-ra legyőzte Hondurast. Az első találatot a középhátvéd Goodson szerezte, akinek ez volt az első gólja a címeres mezben.

Rasad Farhad Szadigov (azeri, FK Baki): Az Európa Liga második selejtezőkörének legnagyobb meglepetését az azeri együttes szolgáltatta, hiszen kiverte a sokkal esélyesebbnek tartott Rosenborgot. A Norvégiában elért 0-0-s döntetlen után otthon a baki csapat 1-0-ra nyert, köszönhetően a veterán hátvéd, Szadigov góljának.

Emil Noll (német, Vaduz): A vaduzi csapatról immár nem csak az Újpestnek lehet kellemetlen élménye, a liechtensteiniek ugyanis ezúttal a skót Falkirköt tréfálták meg. A hazai visszavágón az egygólos hátrányt a német balhátvéd Noll góljával sikerült ledolgozni, és a hosszabbításban megszerezték a második, továbbjutást jelentő találatot is.

Középpályások:
Tommy Knarvik (norvég, Tromsö): A norvégok becsületét a tromsöiek mentették meg azzal, hogy otthon magabiztosan verték a fehérorosz Dinamo Minszket. A 4-1-es diadalból a középpályás Knarvik két góllal vette ki a részét.

Giorgi Merebasvili (grúz, Dinamo Tbiliszi): A grúz gárda rendkívül izgalmas küzdelemben búcsúztatta az Európa Ligában a lett Liepajas Metalurgsot. Az első meccsen elszenvedett 2-1-es vereséget követően 50 perc után még 1-1 volt az állás, de a Dinamo végül 3-1-re nyert - köszönhetően Merebasvili két találatának.

Steffen Hoffmann (német, Rapid Wien): A bécsiek az első mérkőzésen szerzett ötgólos előny tudatában nyugodtan utazhattak Albániába a Vllaznia Shkoder elleni visszavágóra, de azt a meccset sem lazsálták le. A Rapid idegenben 3-0-ra nyert, és a gólok közül kettőt a csapatkapitány Hoffmann vállalt.

Alex Meschini (brazil, Szpartak Moszkva): Az orosz bajnokságban a hét végén két moszkvai rangadót is rendeztek, amelyek közül a CSZKA és a Szpartak összecsapása hozott jobb játékot. Itt a vendég Szpartak 2-1-re diadalmaskodott, és mindkét gólt a nyáron az Internacionaltól igazolt brazil középpályás, Alex érte el.

Forrás: AFP

A Szpartak Alex (balra) főszereplésével nyerte a moszkvai rangadót

Csatárok:
Jamie Murphy (skót, Motherwell): A motherwelliek az első meccset némi meglepetésre 1-0-ra elveszítették a Flamurtari Vlore ellen az Európa Ligában, de a visszavágón alaposan bosszút álltak az albánokon. A skót gárda 8-1-re győzött, és a tizenéves támadó, Murphy már az első félidőben mesterhármast ért el.

Mihalisz Konsztantinu (ciprusi, Omonia Nicosia): A 31 esztendős csatár idén tért haza hosszú görögországi légióskodás után, és a nicosiaiak egyelőre maximálisan elégedettek lehetnek vele. Az Európa Ligában a HB Tórshavn ellen Konsztantinu idegenben szerzett mesterhármast, bebiztosítva csapata továbbjutását.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!