A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője megvédte az angol klubok átigazolási gyakorlatát. Az elmúlt napokban több Premier League-ben szereplő alakulatot értek vádak azzal összefüggésben, hogy fiatal játékosokat csábítanak magukhoz, időnként meg nem engedett eszközöket alkalmazva.

Wenger csütörtökön annak a meggyőződésének adott hangot, hogy helytelen lenne megtiltani kiskorúak igazolását.

"Ha valakinek van egy zenében tehetséges gyermeke, mit lép erre? Egy jó zeneiskolába íratja, nem pedig egy átlagosba. Miért ne lehetne ez így a labdarúgásban is? - érvelt a tréner. - Ha egy játékos a Chlesea-hez, az Arsenalhoz vagy a Manchester Unitedhez kerül, minden tiszta, jó nevelésben részesül. Nézzük az alternatívát. Ha megakadályozzák, hogy a fiatalokat 18 éves koruk előtt leigazolják a klubok, mi történik? Mindenféle más módon adják el őket. Kiknek? Ügynököknek. Hány évesen? 13 vagy 14 évesen. És hova kerülnek? Hát nem nagy klubokba, amelyekben magas színvonalú képzésben részesülnének."

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a múlt héten megbüntette a Chelsea-t, mégpedig annak nyomán, hogy 2007-ben, Gael Kakuta leigazolásával kapcsolatban vitába keveredett a francia Lens csapatával. A londoniak ugyanis arra ösztönözték a fiatal francia csatárt, hogy szegje meg a Lens-nal érvényes megállapodását, és szerződjön hozzájuk. A Chelsea a következő két átigazolási időszakban ezért nem szerződtethet új játékost, emellett köteles 130 ezer eurós kártérítést fizetni a Lensnak.

Ugyancsak a múlt héten a Le Havre azzal vádolta meg az MU-t, hogy szabálytalanul szerezte meg Paul Pogbát. A francia egyesület álláspontja szerint az angol klub elcsábította 16 éves tehetségét, és az átigazolásért cserébe komoly pénzösszeget, valamint egy családi házat ajánlott fel a középpályás szüleinek. Az angolok cáfolták ezeket az állításokat, és jogi lépésekkel fenyegették meg a francia alakulatot.

Időközben a Manchester City is gyanús ügybe keveredett: A FIFA vizsgálatot indított a klubbal szemben, hogy kiderítse, tavaly milyen körülmények között szerződtette a francia Rennes-től a 17 éves Jeremy Helant.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!