Vágólapra másolva!
A Chelsea után a Manchester United lehet a második olyan angol futballcsapat a Premier League-ben, amelyet a FIFA az átigazolások befagyasztásával büntethet.

A londoni együttest csütörtökön büntette a nemzetközi szövetség, miután megállapította, 2007-ben, Gael Kakuta leigazolásával kapcsolatban vitába keveredett a francia Lens csapatával. A Chelsea ugyanis arra ösztönözte a fiatal francia csatárt, hogy szegje meg a Lens-nal érvényes megállapodását és igazoljon Londonba.

Az angol csapat ennek megfelelően legközelebb 2011 januárjában szerződtethet új labdarúgót. A Chelsea a döntés kihirdetését követően közleményben jelezte: "a lehető legmagasabb szinten fellebbez az ítélet ellen".

Az ítélet után a szintén francia Le Havre vezetősége jelezte, szintén a FIFA segítségét kéri, mert fiatal játékosát, Paul Pogbát hasonló módon szerezte meg a Manchester United.

Alain Belsoeur, a Le Havre igazgatója a The Timesnak elmondta, nagyon örül, hogy a FIFA fel merte venni a harcot a Chelsea ellen, ez bátorítást ad a klubnak. Belsoeur szerint Paul Pogbával - a szülei beleegyezésével - olyan előszerződést kötött a klub, amely kimondta, a játékos 16. születésnapja után, 2009 márciusában profi szerződést kap. Ehelyett a Pogba Manchesterben kötött ki.

A Manchester United tagadja a vádakat, a klub szóvivője útján azt a közleményt adta ki, amelyben nonszensznek nevezi a felhozott vádakat. "Mindent az UEFA előírásainak figyelembe vételével tettünk" - áll a kommünikében.

Mindent egy helyen az Eb-ről