Vágólapra másolva!
A télen várhatóan kiárusítást tart a Manchester City, amely Joleon Lescott-tól, Wayne Bridge-től, Shaun Wright-Phillipstől, Emmanuel Adebayortól, Roque Santa Cruztól és Jótól is megszabadulna.

A hat játékos összértéke a Soccernet szerint közel 100 millió font, de az biztosnak látszik, hogy a City ennél jóval kevesebb kasszírozhat értük, sőt, az sem kizárt, hogy csak kölcsönadás útján tud megválni a játékosoktól.

A fent említetteken kívül Shay Given és Adam Johnson is a távozást fontolgatja, mivel mindketten elvesztették helyüket a kezdőcsapatban, de rájuk is ugyanaz igaz, mint a többiekre, a magas fizetésük miatt nem biztos, hogy szívesen vinnék őket más csapatok.

A Soccernet információi szerint Adebayor 170 ezer, Bridge 90 ezer, Lescott 75 ezer, Santa Cruz és Jo 70 ezer, Wright-Phillips 65 ezer fontos keres hetente, ami még akkor is riasztó lehet más klubok számára, hogy a City adott esetben belemenne abba, hogy a kölcsönadott játékosok bérének felét továbbra is fizesse.

Bár a City nem tervez nagybevásárlást a télen, azt elismerték a klubnál, hogy a Wolfsburg bosnyák válogatott csatárát, Edin Dzekót szívesen leigazolnák. Dzekót 40 millió fontért már elengedné a Wolfsburg, kérdés, hogy a manchesteriek ki tudják-e termelni a vételárat a feleslegessé vált játékosok elpasszolásából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!