Vágólapra másolva!
Két topligában is dupla fordulóra került sor a múlt héten, győztesnek a Liverpool számított, ahonnan ketten is bekerültek álomcsapatunkba. A csatársorból kimaradt Lionel Messi, három gólja kevés volt a négyet jegyző Carlos Tévez és Louis Saha mellett.

Kapus:

Manuel Neuer (német, Schalke 04): a gelsenkircheni szurkolóknak nem sok sikerélmény jut mostanában, de legalább a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen nem kapott ki csapatuk. Ez elsősorban Neuernek volt köszönhető, aki bravúros védések egész sorozatát mutatta be.

Hátvédek:

Gennaro Sardo (olasz, Chievo): a veronai csapat a Serie A középmezőnyéhez tartozik, a múlt héten azonban kifejezetten jó eredményeket ért el. Előbb legyőzte az élcsoportban álló Napolit, majd idegenben ért el döntetlent a dobogóra hajtó Lazióval. Sardo a nápolyiak ellen gólt szerzett, és a rómaiak ellen is remekül játszott.

Nemanja Pejcinovic (szerb, Nice): a nizzaiak a kiesés ellen küzdenek a francia bajnokságban, így minden győzelem sokat jelenthet a végelszámolásnál. A hét végén a Sochaux-t fogadták, és 1-0-ra sikerült is nyerniük, köszönhetően a szerb középhátvéd, Pejcinovic találatának.

Jamie Carragher (angol, Liverpool): Nagyot fordult a világ, amióta Kenny Dalglish vette át a csapat irányítását. A Vörösök a múlt heti két bajnokit egyaránt kapott gól nélkül nyerték meg, ami a Chelsea ellen bravúrnak számított. Carragher a Stamford Bridge-en egészen fantasztikusan futballozott, levette a pályáról Didier Drogbát.

George Elokobi (kameruni, Wolverhampton): a Wanderers a hét vége legnagyobb meglepetését okozva legyőzte a Premier League listavezetőjét, a Manchester Unitedet. A meccsen a csapat valamennyi játékosa emberfelettit nyújtott, a balhátvéd Elokobi pedig pályafutása első gólját szerezte az élvonalban.

Középpályások:

Giulio Migliaccio (olasz, Palermo): egyre szorosabb az élmezőny a Serie A-ban, és immár a Palermo is felzárkózott a BL-indulásért küzdők közé. A csapat a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és Migliaccio a Juventus ellen góllal, a Lecce ellen pedig gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Raúl Meireles (portugál, Liverpool): a liverpooliak feltámadásának egyik főszereplője a portugál válogatott, akinek Kenny Dalglish megtalálta a helyét a csapaton belül. Meireles gyakorlatilag irányítót játszik, és így rendre felér a kapu elé: a Chelsea elleni győztes találata mellett a Stoke ellen is eredményes volt a múlt héten.

Moussa Sissoko (francia, Toulouse): a középpályásnak a névrokonságon kívül semmi köze nincsen a Juventus játékosához, azonban a szakértők szerint lassan már jobb futballista, mint a mali. A Toulouse drukkerei mindenesetre első számú kedvencüknek tartják, különösen az után, hogy két találatával eldöntötte a Monaco elleni bajnokit.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): a Real Madrid csapata a Real Sociedad elleni magabiztos győzelemmel cáfolt rá azokra, akik azt állították, hullámvölgyben van. Ugyanez elmondható Cristiano Ronaldóról is, aki két remekbe szabott góllal tündökölt.

Csatárok:

Louis Saha (francia, Everton): a liverpooliak támadója a múlt hét előtt egy góllal állt a bajnokságban, a hét során azonban ehhez ötöt tett hozzá. Az Arsenal ellen még csak egyszer volt eredményes, de a Blackpool ellen mesternégyest ünnepelt.

Carlos Tévez (argentin, Manchester City): a jelek szerint a manchesteri egyesület Edin Dzeko leigazolása után is elsősorban Tévez góljaitól függ. Az argentin támadó a múlt héten a Birmingham ellen egy, a West Bromwich ellen pedig három találatot szerzett, és összesen már 18-nál jár a Premier League-ben.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről