Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a háromgólos budapesti siker után Jerevánban 2-0-ra győzött, azaz kettős győzelemmel jutott tovább az örmény Ulisses ellen az Európa Liga első selejtezőköréből. A következő fordulóban az FTC ellenfele a norvég Aalesunds FK lesz, amely a walesi Neath Athleticet 6-1-es összesítéssel búcsúztatta.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ulisses (örmény) - Ferencváros 0-2 (0-1)
Jereván, Hrazdan-stadion, 950 néző
v.: Derdo
Ulisses:
Malkov - Andrikyan, A. Grigoryan, Hakhnazaryan - Krasovki, Jikia, Adamyan (D. Grigoryan, 60.), Bareghamyan, Ugrekelidze
- Sahakyan, Zokou
FTC: Ranilovic - Balog, Otten, Grúz, Junior - Maróti (Rósa, 46.) - Andrezinho, Morales (Csizmadia, 60.), Jovanovic - Abdi (Oláh, 63.), Félix
gól: Abdi (35., 11-esből), Oláh (97.)
sárga lap: A. Grigoryan (15.), Zokou (75.)
továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel, 5-0-val

Prukner László együttese az első mérkőzésen háromgólos előnyt harcolt ki, ennek következtében nem kellett mindenáron támadnia. A magyar csapat védelme biztosan állt a lábán, ráadásul az odavágón eredményes Felipe Félix büntetőt harcolt ki, amelyet Abdi értékesített, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.

A fordulást követően is inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült, több helyzetet is kidolgoztak - az örmény próbálkozásokat Ranilovic kapus mindvégig hiba nélkül hatástalanította -, végül a csereként beállt Oláh a 97. percben állította be a végeredményt, miután Félix passzát kilenc méterről a kapuba rúgta.

Prukner László vezetőedző az FTC hivatalos weboldalának adott értékelésében kiemelte: 1-0 után csökkent a csapat koncentrációja, de így is magabiztosan jutott tovább. "Embertelen melegben játszottunk, 38-40 fok volt, és a betonstadion csak fokozta a hőérzetünket. Nagyon figyeltünk, hogy az elején ne kapjunk gólt. Az 1-0-s vezetés túlságosan megnyugtatta a játékosaimat, csökkent a koncentráció, de az vesse ránk az első követ, akinél ez másképp lett volna. Volt, hogy jól tartottuk a labdát, és volt olyan is, hogy pontatlanok voltunk. Az ellenfél próbált egyenlíteni, kinyílt, így tudtunk rúgni még egy gólt. Örülök a továbbjutásnak, a Ferencváros egyértelműen jobb csapat."

Az FTC a második fordulóban a norvég Aalesunds FK csapatával találkozik, amely a 4-1-es hazai siker után Walesben is 2-0-ra nyerni tudott a Neath ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről