Vágólapra másolva!
Elégedetlenek a Barcelona játékosai a Nike által gyártott mezekkel, amely szerintük annyira magába szívja az izzadtságot, hogy egy félidőnyi játék után kényelmetlenné és nehézzé válik.

Az El Pais című lap úgy tudja, előfordult olyan, hogy Messiék a félidőben megmérték a normál állapotban 200 grammot nyomó mez súlyát, amely átizzadva két és félszer nehezebb volt, és úgy tapadt a testükre, mint egy pióca.

A játékosok állítólag már a felkészülési szezonban, az amerikai túra során jelezték a mezgondokat, de abban bíztak, a spanyolországi időjárási körülmények között más lesz a helyzet. Ez nem jött be, úgyhogy a Barca tárgyalást kezdeményezett a Nike-val, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Az eset azért fura, mert a Nike mezei olyan technikával készülnek, amelynek éppen az a funkciója, hogy az izzadás ellenére ne legyen csuromvizes a felső. A nagy klubok évente akár 1 millió mezt is eladhatnak, amiből komoly bevételre tehetnek szert, a Barca idei dressze pedig különösen népszerű a szurkolók körében, a klub számításai szerint megdőlhet az eddigi rekord.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!