Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázst a csapatkapitányi karszalag marasztalhatja a PSV Eindhovennél. A holland élcsapatban meghatározó szerepet betöltő középpályás a Telegraph-nak adott interjújában nem titkolta, hogy számára döntő jelentősége van a titulusnak.

"Rengeteget jelentett számomra, hogy még ha csak egy felkészülési meccsen is, de viselhettem a csapatkapitányi karszalagot" - nyilatkozta a holland lapnak a 24 éves futballista a holland lapnak, aki a Telstar ellen 2-1-re megnyert meccsen gólt is szerzett. "Ha a klub jelezné, hogy a jövőben akár a PSV kapitánya is lehetek, azt mindenképp figyelembe venném, amikor fontolóra veszem az ajánlatokat".

A magyar válogatott kulcsembere röviden kitért a jövőjére is. "A klub a tavalyi év végén megtette az ajánlatát a hosszabbításra, és nemsokára folytatjuk a tárgyalásokat.

Dzsudzsák Balázs a harmadik idényét tölti az eindhovenieknél, ahová 2013-ig köti szerződése. A jelenlegi bajnokságban tíz gólt szerzett és tizenkét gólpasszt adott, összesen 38 találatnál tart az Eredevisiében.

A szélső elismerte a lapnak, hogy Affelay távozása után nagyobb terhet kell viselnie a pályán. "Affelay döntése teljesen érthető, hiszen nem akárhová, hanem a Barcelonához hívták. Mostantól több felelősséget kell vállalnom, de nem csupán a pályán, hanem azon kívül is. Szeretnék még inkább meghatározó ember lenni, és többször meg kell mondanom az edzőnknek, ha érzésem szerint valami nem úgy megy, ahogyan mindketten szeretnénk".

Mindent egy helyen az Eb-ről