Vágólapra másolva!
Bár a brazil válogatott Neymar megszerzésével az átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosát megszerezte a Barcelona, a spanyol bajnok újabb csatárt szeretne igazolni.

A katalán klub ügyeiben jól értesültnek számító El Mundo Deportivo azt írja, David Villa távozása biztosra vehető, ezért a Barcelona szeretné megerősíteni a csatársort. Mivel Neymar és Messi is szeret cselezni, egyedül megindulni és befejezni az akciót, a Barca egy olyan támadót keres, aki a klasszikus középcsatár erényeivel rendelkezik, azaz fizikailag erős, jól érkezik a kapu elé és megbízhatóan szállítja a gólokat. A lap szerint az is fontos szempont, hogy az új fiú olyan valaki legyen, aki elfogadja, hogy nem játszik minden meccsen.

Az újság három csoportba sorolta a potenciális jelölteket, az elsőbe azok kerültek, akikért a legtöbb pénzt kéne kifizetnie a Barcának. Ebbe a csoportba Wayne Rooney (Manchester United), Marco Reus (Borussia Dortmund), Luis Suárez (Liverpool), Fernando Torres (Chelsea), Diego Costa (Atlético Madrid) és Javier Hernandez (Manchester United) került. Közülük Suárez szerezte az elmúlt idényben a legtöbb bajnoki gólt - huszonhármat -, Rooney kerül a legtöbbe - 35-40 millió euróba a lap becslése szerint -, a meghirdetett szavazásban azonban nem ők, hanem Reus kapta a legtöbb szavazatot.

A Dortmund támadóját a Bayernben idén csak epizódszerepre kárhoztatott Mario Gomez követi a szavazatokat tekintve, akit a Mundo Deportivo Arjen Robbennel (szintén Bayern), Álvaro Negredóval (Sevilla), Roberto Soldadóval (Sevilla) és Edin Dzekóval tett egy halmazba. Ők azok, akikért nem kell bankot robbantania a Barcának, de nem is lehet őket aprópénzért elvinni.

Az utolsó csoportba azoknak a nevét dobták be, akiket 10 millióért vagy annál kevesebbért megszerezhet a Barcelona, ide került Miroslav Klose (Lazio), Roque Santa Cruz (Málaga), Hélder Postiga (Zaragoza), Claudio Pizarro (Bayern), Nelson Valdéz (Valencia) és Aritz Aduriz (Bilbao). A skála tehát elég széles, meglátjuk, kik azok, akik valóban szóba jöhetnek majd, és hogy közülük kit sikerül becserkésznie az újdonsült spanyol bajnoknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!