Vágólapra másolva!
A horvátok elleni Nemzetek Ligája-meccsen Cristiano Ronaldo történelmet írt, a portugál világsztár megszerezte pályafutása 900. gólját. Az ötszörös aranylabdás a mérkőzés után azt mondta, a 2016-ban megszerzett Eb-győzelem számára egyenértékű egy világbajnoki címmel.

A portugál labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a horvátok ellen a Nemzetek Ligájában, a mérkőzés győztes gólját Cristiano Ronaldo lőtte. A 39 éves világsztár profi pályafutása 900. gólját szerezte, ezzel a labdarúgás történetének első játékosa lett, aki elérte ezt a mérföldkövet, ám egy közelmúltban tett nyilatkozata szerint esze ágában sincs leállni, mivel szeretné elérni az 1000 gólos álomhatárt.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo újabb elképesztő rekordot döntött meg
Fotó: AFP (Photo by Patricia DE MELO MOREIRA / AFP)

Nagyon érzelmes pillanat volt ez számomra, mert hatalmas mérföldkőhöz értem. Úgy tűnhet, hogy ez olyan, mint bármely másik rekord, azonban csak én és a körülöttem lévők tudják, milyen kemény munkát kell ehhez minden nap elvégezni. 

Testileg és lelkileg is a topon kell lenni, hogy 900 gólt szerezz. Ez egy abszolút egyedülálló mérföldkő a karrieremben" - mondta a portugál válogatottban immár 131 találatnál járó Ronaldo, aki számára már nem prioritás az, hogy a 2026-os vb-n is pályára lépjen. Az ötszörös aranylabdás 2016-ban az Európa-bajnokságot megnyerte a portugál csapattal, ezzel kapcsolatban pedig érdekes dolgot mondott.

"Portugália Eb-győzelme egyenlő a világbajnokság megnyerésével. 

Már két trófeát nyertem (a másik egy Nemzetek Ligája-siker) hazám válogatottjának, amiket nagyon szerettem volna. Más már nem érdekel. Az motivál, hogy élvezem a futballt, a rekordok pedig természetes módon jönnek" - tette hozzá Ronaldo, akinek kivételes pályafutásából csak a világbajnokság megnyerése hiányzik, erre azonban minden bizonnyal már nem kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!