Vágólapra másolva!
Vasárnap a Manchester United-Liverpool PL-rangadón mutatkozik be az Adidas Primeknit Samba névre hallgató cipője. Hangozzék bármennyire furcsán, a cipő nem bőr, nem szintetikus, hanem kötött. Luis Suárez, a Liverpool csatára az egyetlen, aki ilyen cipőben léphet pályára a bemutató napján.

Az Adidas új cipője az egyetlen, amely a lábfejtől a sarkáig kötött. Az ötlet alapját a mezítlábas szambafutball adta, a tervezők ezt az érzést próbálták visszaadni. Az eddigi beszámolók alapján sikerült: a cipőt viselő játékos úgy érzi, mintha tényleg mezítláb focizna.

Adidas Primekit Samba Forrás: Adidas

A cipőből mindössze 150 darabot gyártanak majd, ezeket 24 órával a mérkőzést követően lehet majd megvásárolni. Az ára 220 angol font, nagyságrendileg 85 ezer forint.

Forrás: Adidas


A fonalat speciális védőanyaggal vonják be, ezért a cipő teljesen vízálló. Már a projekt bejelentésekor sok támadás érte a gyártót, hogy a kötött cipő nem védi kellően a futballista lábát, de a tesztek eloszlatták ezeket a kételyeket. "Minden termékünk esetében partnerünkkel - ez esetben Luis Suárezzel - közösen fejlesztjük és alakítjuk ki a cipőt. A tervezés során a biztonságot épp úgy szem előtt tartjuk, mint a kényelmet, a rugalmasságot és a funkcionalitást" - jelentette be a közelgő bemutató kapcsán Markus Baumann, a német cég alelnöke.

Luis Suárez már a kötött cipőben készül a MU ellen Forrás: Adidas


A Liverpool edzésén Luis Suárez már élesben is tesztelte a modellt. A Premier League góllövőlistáját magasan vezeti az uruguayi csatár, jelenleg 24 találatnál jár.

Mindent egy helyen az Eb-ről