Vágólapra másolva!
A Chelsea büntetőkkel győzte le a BL-győztes Barcelonát a Bajnokok Kupája nevű sorozat keretein belül játszott mérkőzésen.

Az angol bajnok Chelsea Hazard varázslatos szólójával szerzett vezetést a 10. percben, az előző idény legjobb PL-játékosának választott belgát négy Barca-játékos sem tudta leszerelni. A 26. percben pár centi hiányzott ahhoz, hogy az angolok két góllal vezessenek, Oscar szabadrúgása után a léc hárított Ter Stegen helyett.

A Barca legnagyobb helyzetét az első félidőben Rakitic puskázta el, aki talán megijedt a bevetődő Cahilltől, és az égbe lőtte a labdát. Ami akkor nem jött össze, az sikerült az 52. percben, Mathieu beívelése után Azpilicueta Suárez elé fejelte a labdát, aki megcsinált egy lövőcselt, majd a leülő kapus fölött átemelte a labdát, amit Zouma csak a gólvonal mögül húzott ki.

A meccs összefoglalója helyzetekkel és gólokkal:

25 perccel a vége előtt már a Barca vezetett, Sandro vette vissza a labdát, majd szépen tekert a bal sarokba. A Chelsea egy nagy kapushiba után egyenlített, a Ter Stegen helyére beálló Jordi Masip rosszul mozdult ki, és a labda helyett Cahill arcát találta el, de addigra az angol védő már a kapu felé fejelte a labdát, ami be is pattogott.

A 2-2-es eredmény után jöhettek a büntetők, ahol a Barcából ketten is rontottak, Halilovic a lécre panenkázta a labdát, Piqué lapos lövését pedig Courtois kivédte, és mivel a Chelsea első négy lövője hibátlan volt, így José Mourinho csapata nagy skalpot szerzett.

A büntetőpárbaj:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!