A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az egykori United-legenda szívesen lenne Rooney-ék edzője

Rooney
Everton's English striker Wayne Rooney appeals for a free kick during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Everton at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on October 15, 2017. / AFP PHOTO / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ryan Giggset érdekli az Everton és a Leicester City kispadja - az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő két együttesnél a napokban menesztették a vezetőedzőt.

"Mint edző, érdekelnek ezek a csapatok. A Leicester City bajnok volt 2016-ban, az Everton pedig egy fantasztikus hagyományokkal rendelkező klub" - nyilatkozta Giggs a Sky Sportsnak. A Manchester United legendás játékosa ugyanakkor elmondta: tisztában van azzal, hogy hozzá hasonlóan több szakember figyelmét felkeltette a kihívás.
A walesi Giggs hozzátette: túl sok külföldi tréner dolgozik az angol élvonalban, így a hazai, tehetséges fiatal edzők kevés lehetőséghez jutnak. A volt szélső elárulta:

élvonalbeli klubok mellett másod- és harmadosztályú egyesületek ajánlatára is nyitott,

amennyiben azok filozófiája megegyezik az övével.
A 43 éves Giggs tizenhárom bajnoki címet nyert a Manchester United játékosaként, 2014 tavaszán négy mérkőzésen ideiglenesen már edzőként is irányította az együttest. Azt követően Louis van Gaal munkáját segítette a szakmai stáb tagjaként, és a holland szakember távozását követően esélyes volt az örökébe lépni. A klub azonban szerződtette José Mourinhót, a portugál tréner kinevezését követően pedig Giggs tavaly júliusban távozott a klubtól.

A tabellán 14. helyen álló Leicester City múlt kedden menesztette vezetőedzőjét, Craig Shakespeare-t, a 18. helyezett Everton pedig hétfőn szakított Ronald Koemannal.

A Mirror a keddi számában azt írta, hogy az Everton kispadjára a korábbi dortmundi tréner, Thomas Tuchel a legesélyesebb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!