Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Zidane bejelentkezett Mourinho állására

charity health fbl TOPSHOTS Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Former French football player and European Leukodystrophy Association (ELA) patron Zinedine Zidane poses with the "Zidane's Crystal Foot" created by Baccarat on June 12, 2018 in Paris. French crystal glass maker Baccarat has created 100 units of Zidane's Crystal Foot, worth 40,000 euros each, for the benefit of the European Association against Leukodystrophy (ELA). / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
Vágólapra másolva!
A Real Madridtól az előző idény végén elbúcsúzó Zinedine Zidane nyitott rá, hogy elfogadja a Manchester United ajánlatát, amennyiben az angol klub elküldi José Mourinhót.

Az angol Daily Mail napilap információi szerint Zinedine Zidane "reméli, hogy felajánlják" neki a Manchester United menedzseri székét, amennyiben a klub elköszön a jelenlegi vezetőedzőtől, a portugál José Mourinhótól. A Real Madridot az előző idény végén elhagyó francia bízik benne, hogy ő lesz az egyik első számú jelölt a kényes munkára, írja a Bleacher Report.

Zidane már alig várja, hogy megcsörrenjen a telefonja Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A Manchester United meglehetősen ideges hangulatban kezdte meg a szezont, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Mourinho és a klubigazgató, Ed Woodward között megromlott a viszony a nyári átigazolási szezonban, miután utóbbi nem engedte előbbinek, hogy megvegye a kiszemelt játékosokat.

A klubvezető szerint már éppen elég az a 400 millió font, amit Mourinho a 2016-os érkezése óta elvert a játékospiacon.

A csapatnak azonban nem igazán megy, már az előszezonban sem volt valami meggyőző, majd a bajnokság rajtján előbb 2-1-re ugyan legyőzte a Leicester Cityt, utána viszont 3-2-re kikapott Brightonban. A hétvégi fordulóban a szurkolók látványos demonstrációra készülnek Woodward ellen, miközben Mourinho - nem alaptalanul - úgy érzi, hogy hátat fordított neki a klubvezetés, és aláássák a munkáját. Miközben mindenki azt várja, hogy a csapat harcban legyen a bajnoki címért, és minél messzebb jusson a Bajnokok Ligájában.

– hangzott el a Mourinho szájából a Mirror című brit lap állítása szerint.

Amennyiben ez valóban így lesz, akkor tényleg jöhet Zidane, aki már megmutatta, hogy képes csodát tenni: újonc edzőként két és fél év alatt kilenc trófeát nyert a Real Madriddal, köztük sorozatban három Bajnokok Ligáját. Az amerikai ESPN szerzője szerint azonban Manchesterben nem lenne olyan könnyű dolga, hacsak nem tud az angol csapat jelenlegi szélső hátvédjeidből Marcelót és Carvajalt varázsolni.

Az viszont biztos, hogy játékosként és edzőként elért sikere okán most Zidane a piac legkurrensebb portékája, ami a Manchester Unitednél mindig is sokat nyomott a latban, legyen szó bármilyen poszt betöltéséről.

Mindent egy helyen az Eb-ről