CR bombagólt lőtt, a United fordított, Kassai kínosat bakizott

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League group H football match Juventus vs Manchester United at the Allianz stadium in Turin on November 7, 2018. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája H csoportjának rangadóján Torinóban. Kassai Viktor a világ legröhejesebb tizenegyesét fújta be a Manchester City-Sahtar Donyeck meccsen. A Real Madrid kezd kikászálódni a gödörből, amit a Plzennek lőtt ötös bizonyít.

Két hete az olaszok Paulo Dybala góljával 1-0-ra verték a Manchester Unitedet az Old Traffordon, így egy újabb győzelem már a biztos csoportelsőséget jelentette volna a számukra. Az angoloknak létfontosságú volt a pontszerzés, mivel a 7 órási meccsen a Valencia legyőzte a svájci Young Boyst, és feljött a második helyre.

A manchesteri találkozóval ellentétben Massimiliano Allegri kihagyta a csapatból Joao Cancelót és Blaise Matuidit, akiket Mattia De Sciglio és Sami Khedira helyettesített. A túloldalt José Mourinho a remek formában lévő Anthony Martial kivételével a teljes támadóalakzatot lecserélte.

Ronaldo, vele szemben Chris Smalling Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Alapvetően mindkét csapatnak jó volt az iksz, és ez sajnos meglátszott a hozzáálláson is. A United ezúttal nem állt be bekkelni, de a támadásokból hiányzott az ötlet, a váratlanság. A labdát csak ritkán sikerült bejuttatni a Juve tizenhatosán belülre, és akkor sem alakult ki semmilyen veszély Wojciech Szczesny kapuja előtt. A hazaiaknak volt néhány lendületes megindulása, ami lövéssel ért véget, de ezeket rendszerint blokkolták a védők.

Az első nagy lehetőségé a 33. percben adódott, amikor Juan Cuadrado lövése Nemanja Maticról a kapura vágódott - David De Gea még időben leért, és kiütötte a labdát. Egy perccel később Cristiano Ronaldo jobb oldali beadására Khedira érkezett középen teljesen üresen, a német középpályás megcélozta a jobb alsó sarkot, ám néhány centivel célt tévesztett, és csak a kapufát találta el.

A második félidő egy-egy nagy helyzettel indult. A Unitednél Martial tekert a kapu mellé, a Juvénál Dybala lőtte telibe a felső lécet. A meccs ezután eseménytelenül csordogált, majd a semmiből a BL-ben április 11. óta gólképtelen Ronaldo egy óriási góllal megszerezte a vezetést a Juvénak.

A gól után fellazult a United védelme, a Juve viszont elkönnyelműsködte a helyzeteket. Miralem Pjanicnak több ígéretes próbálkozása is volt, Cuadrado pedig a tizenegyespont környékéről bombázott csúnyán fölé. A kihagyott helyzetek csúnyán megbosszulták magukat, a United ugyanis az utolsó négy (!) percben Juan Mata szabadrúgás- és Alex Sandro öngóljával megfordította a meccset. A vége lehetett volna 3-1 is, de a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Marcus Rashford ajtó-ablak ziccerben belerúgta a labdát Szczesny-be.

A Juventus maradt csoportelső, de matematikailag még nem jutott tovább. A United jelenleg második, és két ponttal előzi a Valenciát.

Összefoglaló itt.

Kassai bakija

A másik manchesteri csapat, a City hazai pályán 6-0-ra győzött az ukrán Sahtar Donyeck ellen. A második gólt Gabriel Jesús szerezte tizenegyesből, amit Kassai Viktor ítélt meg, méghozzá ezért:

Ezen nincs mit magyarázni, elsőre is teljesen nyilvánvaló, hogy Raheem Sterling - aki egyébként szintén betalált - a földbe rúgott, a védő még csak a közelében sem volt. A magyar játékvezetőnek nem ez volt az első kínos bakija a BL-ben, 2017 tavaszán a Real Madrid-Bayern München elődöntő visszavágót fújta el nagyon csúnyán.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, szerda
CSZKA Moszkva-Roma 1-2
Valencia-Young Boys 3-1
Bayern München-AEK Athén 2-0
Benfica-Ajax 1-1
Juventus-Manchester United 1-2
Lyon-Hoffenheim 2-2
Manchester City-Sahtar Donyeck 6-0
Plzen-Real Madrid 0-5

12Sárga lapNemanja Matic
55Sárga lapAlex Sandro
65GólCristiano Ronaldo
75Sárga lapAnder Herrera
75Sárga lapPaulo Dybala
86GólJuan Mata
90Sárga lapAnthony Martial
90ÖngólLeonardo Bonucci
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről