Gyilkosság miatt letartóztatták az Inter-ultrák vezérét

Internazionale v Napoli - Serie A Inter Internazionale FC Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
Matteo Politano #16 of FC Internazionale Milano in action during the serie A match between FC Internazionale and SSC Napoli at Stadio Giuseppe Meazza on December 26, 2018 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség letartóztatta Marco Piovellát, az Internazionale ultráinak egyik vezetőjét, mert a gyanú szerint megölt egy Napoli-drukkert.

Az eset még a december 26-i balhés rangadó előtt történt. A nyomozók szerint Piovella egy furgonnal elgázolta a 35 éves Daniele Belardinellit, aki életét vesztette. Többen is megsérültek a San Siro melletti szurkolói összecsapásban, ahol az Inter huligánjai üvegekkel, késekkel és egyéb fegyverekkel támadtak a Napoli ultráira. Legalább négy szurkoló megsérült, három Inter-drukkert pedig már előállítottak.

A mérkőzésen a nápolyiak védőjét, Kalidou Koulibalyt rasszista megnyilvánulásokkal inzultálták az interesek.

A történtek miatt az olasz szövetség két zártkapus meccsre és további szektorbezárásokra büntette az Intert, valamint megtiltotta a szurkolóknak, hogy elutazzanak a következő, Empoli elleni idegenbeli bajnokira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!