20 éve már, hogy 11 angollal kezdett egy csapat a Premier League-ben

FBL-ARSENAL-TIME CAPSULE 3 Horizontal
Arsene Wengert (jobbra) nem zavarta, ha nem volt angol a kezdőjében
Vágólapra másolva!
A statisztikai adatokkal foglalkozó Opta közlése szerint érdekes évforduló van a Premier League-ben, legutóbb ugyanis 1999. február 27-én szerepelt a bajnokságban olyan csapat, amely 11 hazai játékossal kezdett.

1999 februárjában az Aston Villa kezdett 11 angol játékossal, ki is kapott 4-1-re a Coventry Citytől.

John Gregory csapata a M.Oakes, S.Watson, G.Southgate, D.Dublin, S.Grayson, R.Scimeca, A.Wright, L.Hendrie, P.Merson, I.Taylor, J.Joachim összeállításban kezdett és a három csere, M.Draper, G.Barry és S.Collymore is mind angolok voltak.

2006-ban a Middlesbrough majdnem megismételte a Villa bravúrját, sikerült is 11 angollal kezdeni a Fulham ellen, de James Morrison később skót válogatott lett, így ezt a meccset ilyen szempontból kihúzták a sorból.

Olyan egyébként még soha nem volt, hogy egy meccsen 22 angol játékos fusson ki a gyepre a Premier League-ben, 1994-ben a QPR-Newcastle meccsen majdnem összejött, csak a QPR kapusa, a wales Tony Roberts lógott ki a sorból.

Arsene Wengert (jobbra) nem zavarta, ha nem volt angol a kezdőjében Forrás: AFP/Johnny Green

Arra is sokszor volt példa a PL-ben, hogy csak külföldi játékosok voltak a kezdőcsapatokban, ebben Arsene Wenger és az Arsenal volt a legjobb, a londoni csapat kezdőjében eddig 173 Premier League-meccsen nem volt angol. A következő a sorban a Wigan 42 és a Chelsea 30 alkalommal. A Manchester United esetében ez csak egyszer fordult elő, 2009-ben a City elleni meccsen, de akkor legalább csereként beállt Wayne Rooney és Paul Scholes is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!