3 gól, 1 gólpassz: Messi kiütötte a Sevillát

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Sevilla FC and FC Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on February 23, 2019. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona idegenben 4-2-re legyőzte a Sevillát a spanyol bajnokság 25. fordulójának rangadóján.

A meccs elején a hazaiak átadták a területet, és széleken vezetett gyors kontrákból próbáltak meg veszélyt okozni Ter Stegen kapuja előtt. A 22. percben Messi eladott labdája után 3 a 2 ellen vezethettek támadást, amelynek végén Navas lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Mindössze négy perce voltak előnyben a sevillaiak, amikor Rakitic félmagasan érkező bal oldali beadását Messi kapásból bombázta a kapuba.

Messi gyorsan javította a hibáját Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A 42. percben elcsúszott a Barca védekezése, a jobb oldalon nem figyelt senki Sarabiára, akinek a visszagurított labdájából Mercado rúgott gólt.

Szünetben az elégedetlen Ernesto Valverde kettőt cserélt, bejött Dembélé és Roberto. A második félidőben a Barca beszorította a Sevillát, és néhány erőtlen próbálkozás után Messi szerzett ismét egy szenzációs gólt, ezúttal a jobb lábával.

Az egyenlítés után is maradt támadásban a Barca, a 85. percben egy levágódó labda Messi elé pattant oda, aki pimaszul átemelte Vaclík kapust. Az argentin karrierje 50. mesterhármasát szerezte, a Sevilla ellen pedig a 36. gólját rúgta a 35. meccsén.

Messi karrierje 50. mesterhármasát szerezte Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A 93. percben Messi kiosztott egy gólpasszt is a három gólja mellé: Suárezt hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki elemelte a labdát Vaclík mellett.

A Barca az egyik legnehezebb terepen gyűjtötte be a három pontot, amivel győzelmi kényszerbe hozta két madridi riválisát. A BL-indulásért hajtó Sevilla pocsék formában van, az elmúlt 12 bajnokijából csak kettőt nyert meg, és visszacsúszott az ötödik helyre a tabellán.

Sevilla-Messi 2-4

22GólJesus Navas
26GólLionel Messi
38Sárga lapGerard Pique
42GólGabriel Mercado
49Sárga lapMarko Rog
57Sárga lapMaximilian Woeber
67GólLionel Messi
70Sárga lapFranco Vazquez
80Sárga lapSimon Kjaer
83Sárga lapPablo Sarabia
85GólLionel Messi
90Sárga lapRoque Mesa
90GólLuis Suarez
Összeállítások
3-5-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!