Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Zidane első meccsén szenvedve nyert a Real Madrid

fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) greets Real Madrid's French coach Zinedine Zidane as he leaves the pitch during the Spanish league football match between Real Madrid CF and RC Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 16, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Santiago Solari menesztése után a Real Madrid élére hétfőn másodszor is kinevezett Zinedine Zidane első meccse nem hozta a várt show-t, a fővárosi csapat csak nagy nehezen tudta otthon tartani a három pontot a Celta Vigo ellen.

Zidane a korábban többé-kevésbé háttérbe szoruló Keylor Navasnak, Gareth Bale-nek és Iscónak is lehetőséget adott a kezdőben, és nem tette rosszul. Előbbi egy hatalmas védéssel tartotta meg a 0-0-t a 29. percben:

Utóbbi pedig három perccel később irtózatos felső léccel jelezte, hogy nagyon is van benne szándék a bizonyításra:

De hiába játszott látványos mezőnyfölényben a Real Madrid, a vezetést nem sikerült megszereznie a hazai csapatnak, még akkor sem, amikor Luka Modric végre a kapuba talált. Juan Martínez játékvezető ugyanis a videózás után visszavonta a gólt, mondván, a lesen álló Raphael Varane bár nem ért a labdához, de akadályozta Rubén Blanco kapust a védésben.

A 61. percben azonban már nem volt orvossága a Celtának a Realra: Benzema húzott el a bal oldalon, jól adott középre az alapvonalról, ahol pontosan érkezett Isco, akinek már nem volt nehéz dolga:

A 77. percben aztán a Real, pontosabban Bale eldöntötte a mérkőzést, miután ügyesen vált le a védőjéről, majd a Marcelótól kapott labdát higgadtan lőtte a kapuba.

Az esti mérkőzéseken az Atlétio Madrid két hajrában beszedett góllal kapott ki az Athletic Bilbao otthonában, míg a középcsapatok meccsét a találkozó első negyedében két gólt szerző Girona nyerte meg.

Eredmény, La Liga 28. forduló:
Real Madrid–Celta Vigo 2-0 (0-0)
gól: Isco 61., Bale 77.
Huesca–Alavés 1-3 (1-1)
gól: Ávila (14., 11-esből), ill. Calleri (11., 11-esből, 86.), Guidetti 80.
Athletic Bilbao–Atlético Madrid 2-0 (0-0)
gól: Inaki Williams 73., Kodro 85.
Leganés–Girona 0-2 (0-2)
gól: Portu 13., 22.

Mindent egy helyen az Eb-ről