Az Ajax elsöprő lendülete Ronaldo új csapatát is elsodorhatja

Real Madrid vs Ajax - UEFA Champions League FOOTBALL UEFA Champions League Spain Real Madrid Soccer MATCH Madrid Ajax players PLAYER photography GAME Santiago Bernabeu stadium
MADRID, SPAIN - MARCH 5: Dusan Tadic (3rd L) of Ajax celebrates with his teammates after scoring a goal during UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Real Madrid and Ajax at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on 5, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az Ajax Amsterdam a Juventust fogadja. A BL-nyolcaddöntőben mindkét klub a bravúros visszavágós szereplésnek köszönhetően búcsúztatta spanyol ellenfelét – az olaszok az Atlético Madridot, a hollandok a Real Madridot.

A február 13-i amszterdami Real Madrid-siker után csak a legfanatikusabb szurkolók hittek abban, hogy sikerülhet a továbbjutás, de jött Dusan Tadic nagy napja, és az Ajax 4-1-ra győzött a spanyol fővárosban, ami továbbjutást ért. A Bajnokok Ligája előző fordulója óta a holland klub csak egy vereséget szenvedett, tehát jó formában várják a torinóiak elleni párharcot.

Az Ajax számára minden lejátszott perc a Bajnokok Ligájában innentől kezdve ajándék, a klub egy videóval erősítette meg mindenkiben, hogy nem érdekli, hogy mások mit mondanak.

A Juventus számára sem volt sétagalopp az Atlético Madrid elleni párharc a Bajnokok Ligája előző fordulójában. A spanyol fővárosban 2-0-s vereséget szenvedtek, de a visszavágón Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3-0-ra nyertek, és továbbjutottak. A torinói csapat portugál klasszisa a BL-nyolcaddöntő visszavágója óta combizomsérülése miatt közel egy hónapig nem játszott tétmeccset, de vasárnaptól már a társakkal edz, így minden bizonnyal ismét pályára lép.

Giorgio Chiellini kihagyni kényszerül az Ajax elleni negyeddöntő első meccsét szerdán, mivel izomsérülést szenvedett. A hátvéd mellett Emre Can játékára biztosan nem számíthat Allegri edző.

A két együttes egymás elleni mutatójában az olaszok állnak jobban nyolc győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel, de a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában már a napi forma és egy-egy klasszis megmozdulás is eldöntheti a találkozót.

Mindent egy helyen az Eb-ről