Tíz éve kötötték meg a futballvilág legjobb üzletét

Horizontal
Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo waves to supporters during his official presentation at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on July 6, 2009. Real acquired the 24-year-old Portuguese striker from Manchester United last month on a six-year deal worth 94 million euros (131 million dollars) and Spanish media reports that he will be paid 13 million euros each season. AFP PHOTO / DANI POZO (Photo by DANI POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Tíz évvel ezelőtt ezen a napon, azaz 2009. június 11-én mutatta be a Real Madrid a spanyol korona legújabb gyémántját, Cristiano Ronaldót.

A Manchester Unitedet hat szezon, többek között három bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája-győzelem után elhagyó portugál akkor rekordnak számító 94 millió euróért költözött a spanyol fővárosba. Hat szezonra 11 millió euró éves fizetést garantált az új szerződése, a Real Madrid pedig szerény egymilliárd euróban rögzítette a kivásárlási árát. A bemutatásán szinte teltház, 80 ezer néző volt a Bernabéu-stadionban.

Ronaldo csak annyit ígért, hogy segít trófeákat nyerni a csapatnak, és ezt maradéktalanul be is tartotta. Aki a madridban töltött mind a kilenc idényében megosztotta vele az öltözőt, az most kétszeres spanyol bajnoknak, kétszeres kupa- és szuperkupa-győztesnek, valamint négyszeres BL és kétszeres Európai Szuperkupa-győztesnek, valamint háromszoros klubvilágbajnoknak mondhatja magát.

Madridi éveiben számtalan egyéb elismerés mellett nyert négy Aranylabdát, nála gyorsabban senki nem érte el a 100, a 150 és a 300 gólt a spanyol élvonalban (La Liga), ahogy a 34 mesterhármasa is ligarekordnak számít. Persze, hogy a Real Madrid történetének legjobb gólszerzője, 438 meccsen lőtt 450 góllal, ahogy a BL-ben sincs nála eredményesbb, most 126 találatnál jár, ezek közül 105-öt szerzett madridi színekben, és hatszor lett a sorozat gólkirálya (egyszer pedig még a MU játékosaként).

Ha pedig csak a nettó számlát nézzük, azaz vételárat, majd, hogy mennyiért adták el, még a keresett is rajta a Real Madrid, hiszen 94 millióért jött, 2018 nyarán pedig 99 millióért ment a Juventushoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!