Vágólapra másolva!
Brazília jutott elsőként a Copa América döntőjébe, miután 2-0-ra verte az ősi rivális argentin válogatottat.

A meccs méltó volt a két válogatotthoz, olykor volt egy kis durvaság, de komoly tempót diktált mindkét válogatott. A brazilok egy-egy gólt szereztek mindkét félidőben, az elsőben Gabriel Jesus talált be Roberto Firmino passza után, majd a második félidőben is ők ketten játszottak össze egy kontra után, a 71. percben.

A brazil válogatott mindössze kétszer kapott ki eddig 42 meccs alatt Tite irányításával, a döntőben pedig peru vagy Chile lesz az ellenfele a vasárnapi döntőben, a Maracanában.

Lionel Messi ezúttal kapufáig jutott Forrás: AFP/Douglas Magno

Az argentin válogatott 2005 óta nem tudta megverni tétmeccsen a brazilokat, ráadásul a házigazda ezúttal a rossz emlékű Belo Horizontében tudott nyerni, ahol a hazai vb-n, 2014-ben a németek 7-1-re verték őket.

Az argentin válogatott egyébként két kapufát is lőtt a meccsen, az első félidőben Sergio Agüero fejese csattant a lécen, majd a második félidőben Lionel Messi is a kapufát találta el.

a brazilok öröme a második gól után Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Messi egyébként sokkal jobban játszott, mint eddig a Copán, de az argentin átok továbbra is sújtja, még soha nem nyert semmit a válogatottal, pedig három döntőben is szerepelhetett már.

"Voltak lehetőségeink, a kapufát is eltaláltuk, és tizenegyest is kaphattunk volna" - mondta a meccs után Messi.

Copa America, elődöntő:
Brazília-Argentína 2-0 (1-0)

csütörtök:
Chile-Peru, Porto Alegre 2.30

Mindent egy helyen az Eb-ről