A Liverpool esélyt sem adott a Manchester Unitednak - videó

fbl Horizontal
Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk (L) runs off to celebrate leaving Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea (2R) rooted to his position after Van Dijk scored the opening goal during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield stadium in Liverpool, north west England on January 19, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a listavezető Liverpool 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedot az Anfielden, így a riválisok botlásának köszönhetően Jürgen Klopp csapata már 16 pont előnnyel vezeti a tabellát – ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

A Bajnokok Ligájában címvédő Mersey-parti csapat az eddigi 21 bajnokijából húszat megnyert a mostani szezonban, egyetlen döntetlenjét pedig éppen az MU vendégeként játszotta tavaly októberben, az Old Traffordon.

A vasárnapi meccs esélyese azonban egyértelműen a Jürgen Klopp által irányított Pool volt, amely decemberben a Szaúd-Arábiában rendezett klubvilágbajnokságot is megnyerte, az Anfield Roadon a legutóbbi 18 mérkőzésén kivétel nélkül győzött, és saját közönsége előtt 2017 áprilisa óta veretlen a Premier League-ben.

Jürgen Klopp csapatának már most oda lehetne adni a bajnoki trófeát Forrás: AFP/Glyn Kirk

A mérkőzés előtt a United az ötödik helyen állt, és 27 pont volt a hátránya a listavezető Liverpoollal szemben.

Jürgen Klopp csapatának már a meccs előtt is tetemes volt az előnye a tabellán, azonban az üldözők közül a Manchester City döntetlent játszott, míg a Leicester és a Chelsea kikapott, így egy esetleges liverpooli győzelem után már tényleg ki lehetne mondani, hogy megvan a szezon bajnoka.

A Liverpool gyorsan megszerezte a vezetést.

A 14. percben Alexander-Arnold szögletére Virgil Van Dijk érkezett, és öt méterről a léc alá fejelt.

A holland védőnek az volt a nyolcadik gólja, mióta 2018 januárjában a Liverpoolhoz igazolt. Középső védő ennél többet nem szerzett ebben az időszakban.

Tíz perccel később kis híján növelték az előnyüket a Vörösök. Szalah rúgott egy hatalmas gyertyát, a levegőben szálló labdát De Gea le akarta húzni, azonban Van Dijk felugrott vele, így a spanyol kapus kiejtette a labdát. Ezt követően a frissen kinevezett csapatkapitány, Harry Maguire nem tudott felszabadítani, Firmino pedig 11 méterről a kapu bal oldalába tekert.

Craig Pawson játékvezető megadta a találatot, de a United-játékosok addig reklamáltak, amíg videón visszanézték a találatot, és kapustámadás miatt érvénytelenítették.

A 35. percben egy gyönyörű támadás végén Georginio Wijnaldum lőtt gólt ziccerből, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

Ole Gunnar Solskjaer csapatának esélye sem volt az Anfielden Forrás: AFP/Paul Ellis

A félidő hajrájában a United egyre feljebb merészkedett, és a 41. percben majdnem ki is egyenlített, de Fred átadása után Andreas Pereira egy hajszállal lekésett a labdáról, pedig már csak az üres kapuba kellett volna lőnie.

A lefújás előtt majdnem növelte az előnyét a Liverpool. Egy gyors kontratámadás végén Sadio Mané került ziccerbe, de a lövését De Gea spárgázva hárította.

A második félidő elején azonnal kimaradt egy Liverpool-ziccer. Andy Robertson balról belőtt labdájára Mohamed Szalah érkezett, de hat méterről a kapu mellé lőtt, így az egyiptomi támadónak továbbra sem volt gólja Manchester United ellen a Premier League-ben.

Két perccel később újabb hazai helyzet maradt ki.

A csapatkapitány Jordan Henderson bombáját De Gea óriási bravúrral a kapufára tolta.

A folytatásban a Liverpool valósággal a kapujához szögezte a Manchester Unitedot, olyan volt a találkozó összképe, mintha egy tanár-diák mérkőzést láttunk volna.

Ennek ellenére az 59. percben majdnem egyenlített a United.

Pereira pörgetése után Anthony Martial került ziccerbe, de túl nagy gólt akart lőni, és az ötös sarkáról kis híján kilőtte a labdát az Anfieldről.

Ezt követően sem változott a játék képe. A Manchester United próbált feljebb jönni, de a Liverpool szinte minden támadásából kidolgozott egy helyzetet, bár nem tudta növelni előnyét, így a United – még ha nem is tűnt úgy – meccsben maradt.

A liverpooli támadók rengeteg helyzetet elszórakoztak Forrás: AFP/Paul Ellis

Az utolsó öt percben a Manchester United mindent feltett egy lapra, és elkezdett támadni. Ole Gunnar Solskjaer csapata 85%-ban birtokolta a labdát az Anfileden, de nem tudott egyenlíteni. Ráadásul a hosszabbításban a Pool eldöntötte a meccset, mert a United játékosai fent ragadtak, míg a kapus Alisson Becker egy remek meglátással kiugratta Mohamed Szalaht, aki belőtte a sokadik ziccerét, és megszerezte pályafutása első találatát a United ellen.

Az egyiptomi csatár 24 csapat ellen játszott a Premier League-ben, és 23-nak lőtt gólt. Egyedül a Swansea-nak nem tudott betalálni.

Pepe Reina után Alisson az első Liverpool-kapus, aki gólpasszt adott a Premier League-ben. A spanyol válogatott kapus 2010 márciusában adott gólpasszt honfitársának, Fernando Torresnek.

A Liverpool az eddig megszerezhető 66-ból 64 pontot begyűjtött, egyben klubrekordot jelentő 39 meccses veretlenségi sorozatot tud a háta mögött, legutóbb tavaly januárban kapott ki a Manchester Citytől.

8Sárga lapNemanja Matic
14GólVirgil van Dijk
25Sárga lapDavid De Gea
72Sárga lapLuke Shaw
90Sárga lapMohamed Salah
90GólMohamed Salah
Összeállítások
4-3-3
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!