Botrányos rangadót nyert a Manchester United - videó

fbl Horizontal
Manchester United's French striker Anthony Martial (3rd L) celebrates with Manchester United's English defender Aaron Wan-Bissaka (R) after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 17, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 26. fordulójának rangadóján a Chelsea 2-0-ra kikapott a Manchester Unitedtól a Stamford Bridge-en.

A találkozó mindkét csapat számára óriási téttel bírt. A Frank Lampard vezette Chelsea egy győzelemmel megszilárdíthatta volna a negyedik helyét a tabellán, míg az Ole Gunnar Solskjaer által irányított Manchester Unitednak minden pontra szüksége volt, hogy életben tartsa a BL-reményeit. A Chelsea három mérkőzés óta nyeretlen volt a Premier League-ben, de a United sem volt sokkal jobb helyzetben, ugyanis 2020-ban csak a Crystal Palace szerzett kevesebb pontot, mint a manchesteri csapat.

A londoni csapatban ezúttal is kispadra szorult a világ legdrágább kapusa, Kepa Arrizabalaga. A 2018 nyarán 80 millió euróért szerződtetett kapus nem remekel az idei szezonban, mindössze 53.6 százalékos a védési hatékonyság, ezzel pedig a liga egyik leggyengébbjének számít. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Frank Lampard el is mondta, hogy nem számít, ki honnan jött a klubhoz, nem fontos, hogy mennyit fizettek érte, csak a teljesítmény és az edzéseken elvégzett munka számít, így a 38 éves veterán, Willy Caballero került a kapuba.

A spanyol válogatott kapus állítólag a magánéleti válsága miatt teljesít rosszul Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Chelsea viszonylag felforgatott kezdővel kezdett, ugyanis a két angol válogatott, Callum Hudson-Odoi és Tammy Abraham is megsérült és az amerikai Christian Pulisic sem volt bevethető. A United kezdőjéből Paul Pogba és Marcus Rashford sérülés miatt hiányzott, míg a télen a kínai Sanghaj Senghua csapatától kölcsönvett Odion Ighalo a kispadon kapott helyet.

A Chelsea rendesen nekiment a Manchester Unitednak.

A hatodik percben Reece James bombája centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot, három perccel később a brazil Willian jobb felsőbe tartó tekerése tévesztett célt. A 10. percben a londoni csapat elvesztette az egyik legjobbját, a francia világbajnok N'Golo Kantét kellett lecserélni sérülés miatt.

A 22. percben a Manchester United megúszott egy kiállítást, a videobíró-rendszer pedig sokadszor is leszerepelt. Michy Batshuayi és Harry Maguire harcoltak egy labdáért, és kicsúsztak az oldalvonalon túlra. A Manchester United csapatkapitánya a csúszás után a földön fekve lágyékon rúgta a Chelsea támadóját.

Az esetet vizsgálták a VAR-szobában is, Maguire azonban lap nélkül megúszta, mert úgy látták, a mozdulata teljesen vétlen volt.

Michy Batshuayi nagyon akart bizonyítani Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 26. percben a belga támadó elegánsan elhatott volna bosszút, de Mason Mount balról bepasszolt labdáját néhány centivel a jobb alsó sarok mellé lőtte.

A 35. percben Anthony Taylor játékvezető sokkal szigorúbb volt, sárga lapot adott Williannek, aki a portugál Bruno Fernandes mellett akart kiharcolni egy tizenegyest.

Az első félidő hajrájában az első helyzetéből megszerezte a vezetést a Manchester United. A jobbhátvéd Aaron Wan-Bissaka beadására Anthony Martial érkezett, és a védőjét megelőzve a hosszú sarokba csúsztatott.

A francia támadó négy gólt lőtt a legutóbbi három Chelsea elleni bajnoki mérkőzésén. Ráadásul Wayne Rooney és Éric Cantona után ő lett a harmadik Manchester United játékos, aki egy szezonon belül otthon és idegenben is gólt lőtt a Chelsea-nek.

A második félidőt a Chelsea kezdte lendületesebben. Az 55. percben Eric Bailly hibája után egyenlíthetett volna a londoni csapat, de Pedro Rodríguez közeli lövésébe Wan-Bissaka belevetődött, és szögletre mentett.

A sarokrúgásból gólt lőtt a Chelsea, de sokáig nem örülhettek a hazai játékosok, ugyanis Taylor játékvezető lökés miatt érvénytelenítette Kurt Zouma gólját.

A 64. percben a semmiből lőhetett volna újabb gólt a Manchester United. Egy oldalszabadrúgásnál mindenki beadást várt, azonban a télen igazolt Bruno Fernandes éles szögből kapura csavart, a labda viszont a kapufán csattant.

De szűk két perc múlva már kettővel vezetett a United.

Az első félidőben a piros lapot megúszó Harry Maguire robbant be Bruno Fernandes szögletére, és nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelt.

A második manchesteri gól után úgy tűnt, a Chelsea-nek már nincs esélye, pláne mert Mateo Kovacic is elkezdte húzni a lábát, Lampard pedig már kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A 76. percben néhány pillanatra felcsillant a londoniak reménye. A csereként beálló Olivier Giroud szépített, azonban amikor Taylor játékvezető mutatta, hogy videózás következik, akkor a Chelsea-szurkolók már érezték, hogy ezt a gólt el fogják venni les miatt – és igazuk lett.

A hajrában a londoniak még hajtottak az egyenlítésért, de ezen az estén semmi nem sikerült nekik - erre ékes példa Mason Mount 89. percben lőtt kapufája -, így az eredmény már nem változott.

Győzelmével a Manchester United feljött a tabella 7. helyére, és már csak három pont választja el a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen álló Chelsea-től.

35Sárga lapWillian
45GólAnthony Martial
48Sárga lapAntonio Ruediger
59Sárga lapKurt Zouma
59Sárga lapFred
64Sárga lapPedro Rodriguez
66GólHarry Maguire
76Sárga lapBrandon Williams
79Sárga lapAaron Wan-Bissaka
Összeállítások
4-3-3
3-4-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről