A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A befejezés mellett döntöttek a fociklubok a legalsóbb angol profi ligában

Icon images - Coronavirus - 05/10/2020 PRESS people symbol photo corona virus immune system world crisis DFL antibody inject feature characteristic risk of infection pandemic HYGIENE Germany 2020 VIRUS soccer SYMBOL pre CONTAGION crisis corona test teams
A bajnokság érdemi része véget ért az angol negyedosztályban
Vágólapra másolva!
A League Two-ban, azaz az angol negyedosztályban szereplő 24 csapat egyhangúlag úgy döntött, befejezettnek nyilvánítanák a bajnokságot. Feljutás lesz, kiesés viszont nem a legalsóbb angol profi osztályból.

A döntés hátterében természetesen a koronavírus-járvány áll, a klubok nem kívánják vállalni az újrakezdéshez nélkülözhetetlen, nem éppen olcsó tennivalókat.

A pénteki megbeszélésen a klubok úgy döntöttek, hogy kieső nem lesz, a feljutásért viszont lejátsszák majd a playoff-meccseket. Jelen állás szerint a Crewe Alexandra, a Swindon Town és a Plymouth Argyle jutna fel automatikusan a harmadosztályba, a negyedik helyért pedig az Exeter City, a Cheltenham Town, a Colchester United és a Northampton Town küzdhet majd.

A bajnokság érdemi része véget ért az angol negyedosztályban Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / K. Schmitt

A liga szerint a végső helyezést egy pont/meccs számítással alakítják majd ki, az utolsó, feljutást érő helyet pedig rájátszással döntik majd el.

A liga közleménye szerint a klubok mérlegelték a lehetőségeket és a liga iránymutatásai szerint szeretnék befejezettnek nyilvánítani a szezont. Ez egyelőre semmilyen kötelezettséget nem jelent, a liga vezetősége dönt majd a lehetséges lezárásról.

A negyedosztályú klubok többsége nem engedheti meg magának, hogy szurkolók nélküli meccseket rendezzen, a kluboknak akár 200 millió fontos vesztesége is lehet szeptemberig.

Hasonló szavazás volt ma a harmadosztályban is, azaz a League One-ban, de itt nem született egyezség, így további tárgyalások várhatóak.

A liga által kiküldött levelek alapján, amennyiben folytatódik a szezon a harmadosztályban, a csapatoknak kell állniuk a koronavírustesztek költségeit, ami 140 ezer font lehet (mai árfolyamon több mint 55 millió forint).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!