Már 22 csapat helye biztos a Bajnokok Ligája csoportkörében

Robert Lewandowski
26 November 2019, Serbia, Belgrad: Soccer: Champions League, Red Star Belgrade - Bayern Munich, Group stage, Group B, 5th matchday in Rajko Mitic stadium. Robert Lewandowski from Munich makes a Selfi with the ball after the game. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
Ahogy érnek véget az európai labdarúgó-bajnokságok, úgy válik egyre teljesebbé a Bajnokok Ligája mezőnye a 2020-21-es szezonra. Arról már beszámoltunk, hogy az FTC kiemeltként szerepel majd a selejtezőkben, most nézzük meg, kik azok, akik selejtező nélkül ott lehetnek a főbátlán.

A pár éve történt változtatások miatt 26 csapatnak egyáltalán nem kell selejtezőt játszania, hanem egyből a 32-es főtáblán kezd. Közülük már csak az angol bajnokságban a harmadik és negyedik helyezett kiléte a kérdéses: a Chelsea, a Manchester United és a Leicester közül kerül majd ki az a kettő, akik a BL és az EL címvédője mellett még bejutnak a csoportkörbe.

A Bayern München helye ezúttal sem volt kérdés a BL-ben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Ráadásul a Premier League utolsó, vasárnapi fordulójában pont Leicester City - Manchester United mérkőzést rendeznek, vagyis ennél igazságosabb képlet nem létezik a döntésre.

A már ismert 22 csapat közül először lesz ott a főtáblán a legújabb török sztárcsapat, az Istanbul Basaksehir. A legnagyobb visszatérő a francia Olimpique Marseille lesz. André Villas-Boas együttesével együtt eddig tíz korábbi győztes kvalifikálta magát az új idényre.

Az RB Leipzig két válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán miatt már biztosan lesz magyar érdekeltség is a legrangosabb európai kupában.

A Bajnokok Ligája 2020-21-es csoportkörébe kvalifikált csapatok

Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla FC (spanyolok)

Liverpool, Manchester City (angolok)

Juventus, Atalanta, Internazionale, Lazio (olaszok)

Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach (németek)

Paris Saint-Germain, Olimpique Marseille (franciák)

Zenit, Lokomotiv Moszkva (oroszok)

FC Porto (portugál)

Club Brügge (belga)

Sahtar Donyeck (ukrán)

Istanbul Basaksehir (török)

A 2020-21-es Bajnokok Ligája csoportjait október 1-jén, Athénban sorsolják ki. A hat játéknapot a megszokottnál sűrűbb időközökkel bonyolítják le. Október 20-21. és december 8-9. között csupán kettő olyan kedd és szerda lesz, amikor nem csendül fel a BL himnusza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!