Cristiano Ronaldo két góljával ért el döntetlent a Juventus Rómában - videó

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo shoots to score a penalty and equalize 1-1 during the Italian Serie A football match Roma vs Juventus on September 27, 2020 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Serie A második fordulója egy igazi rangadót hozott vasárnap este. Az AS Roma a Juventus együttesét fogadta. A csapatok az első fordulóban egyaránt 3-0-át játszottak, igaz, a fővárosiak ennyire kaptak ki a Veronától, míg a torinóiak ennyire nyertek a Sampdoria ellen. A találkozó végül 2-2-es döntetlennel ért véget úgy, hogy a Juventus az utolsó félórát emberhátrányban játszotta le.

Bár a Juventus birtokolta többet a labdát, az első gólt mégsem a vendégek lőtték a találkozón. Az első félóra végén Veretout eresztett meg egy lövést jó 17 méterről a Juventus kapuja előtt, középről. A próbálkozás nem ért el Szczesny-ig, mert Rabiot a tizenhatoson belül kézzel blokkolt, amiért ő sárga lapot, míg a Roma egy tizenegyest kapott.

Veretout állt a labda mögé a 31. percben és lőtte be a büntetőt úgy, hogy a lengyel kapus eltalálta az irányt és majdnem ki tudta ütni a labdát.

A félidőnek itt még egyáltalán nem volt vége, két perccel a rendes játékidő letelte előtt a Roma kapuja előtt volt egy kezezés Cristiano Ronaldo passzát követően.

A Juventus tizenegyese mögé a portugál sztár állt és magabiztosan lőtte be az egyenlítő találatot.

Nem tartott sokáig a vendég együttes öröme, mert még a szünet előtt

egy villámgyorsan végigvitt római kontra Veretout révén meghozta a második gólt, így az előny ismét a fővárosiaknál volt.

A második játékrészben, a 62 percben Rabiot egy buktatás után megkapta a második sárga lapját, így a Juventus az utolsó félórára emberhátrányba került a mérkőzésen. A torinói együttes így is keményen küzdött, sőt, a 69. percben egy szép akció végén

Danilo jobb oldali beadása után a 35 éves Cristiano Ronaldo emelkedett mindenkinél magasabbra és fejelte be a Juventus egyenlítő találatát.

A meccsen nem esett már több gól, így döntetlennel ért véget az olasz élvonalbeli rangadó.