Vágólapra másolva!
Botka Endre Lovrencsics Gergő helyére állt be csereként a meccs elején, de nagyon hamar felvette a ritmust és tevékeny részese volt a Ferencváros 2-1-es sikerének a Dinamo Zagreb ellen, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A hatalmas sikernek köszönhetően egy párharcnyira került a Fradi a Bajnokok Ligája főtáblájától, miközben a kiesés is azt jelentené, hogy az Európa-liga csoportkörébe kerül a magyar bajnok.

Elsőként arra voltunk kíváncsiak, mekkora az ünneplés az öltözőben.
Természetesen elég bulis a hangulat, ilyenkor nem is lehet és nincs is miért szomorkodni. Kicsit nézzük a következő ellenfelek hosszabbítását, de inkább magunkkal foglalkozunk. A meccs előtt is tudtuk, hogy jó formában vagyunk, de a tavalyi meccsből kiindulva óvatosabbak voltunk, de szerencsére minden jól sikerült.

Várható volt, hogy Lovrencsics Gergő nem feltétlenül bírja végig a meccset, mennyire volt nehéz ilyen hamar beállni a helyére?
Mindig nehéz a padról beszállni, pláne egy ilyen ellenfél ellen, de éreztem, tudtam, hogy hamar be kell majd állnom, így készültem. A védelemben két helyen is kellett cserélni, de kibírtuk a végéig. A Fradi ma már ott tart, hogy szinte bárkit bárkire ki lehet cserélni, mindenki tudja hozni a szintet.

A ferencvárosi Botka Endre (j) és a horvát Arijan Ademi Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szurkolókat egész meccsen lehetett hallani, ki is mentek hozzájuk ünnepelni, ennek mekkora szerepe volt a sikerben?
Végig lehetett őket hallani a meccsen, innen is köszönjük nekik. Ők is kellettek ahhoz, hogy belehajszoljanak minket a sikerbe. A végén tudtunk kicsit együtt is ünnepelni.

A következő párharcban már két meccs dönt. Ez mekkora hátrány lehet?
Nehéz megmondani, hogy ez előny vagy hátrány. Ezeken az egy meccseken most nekünk jött ki jobban a lépés. Két meccsen talán lehet bátrabban focizni, van lehetőség a második meccsen javítani.

Innen már kijelenthető, hogy a csapat célja a Bajnokok Ligája csoportköre?
Igen, egyértelműen ez a célunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!