Az Újpest nyerte a Honvéd elleni rangadót - videó

SIMON Krisztián
Budapest, 2020. június 9. Az újpesti Simon Krisztiánnak (j3) második gólja után csapattársai gratulálnak a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Újpest FC-Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. június 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában a Budapest Honvéd az Újpest FC-t fogadta vasárnap délután. A fővárosi rangadóra úgy érkeztek meg a felek, hogy a hazaiak három lejátszott mérkőzést követően mindössze három ponttal a tabella utolsó helyén, míg a vendégek négy találkozó után a nyolcadik helyen álltak. A 90 percet követően az Újpest hagyhatta el győztesen a pályát, miután Balogh góljára kétszer is válaszolt a meccsen a negyedik kerületi együttes.

Mozgalmasan indult az összecsapás, a negyedik perc végén az újpesti kapu előtt Tallo veszítette el a labdát.

Az újpesti támadó szabálytalanságot reklamált, ugyanakkor a játékvezető sípja csendben maradt, a kispesti letámadásból pedig Gazdag szerzett gólt.

A középkezdés helyett azonban a bíró kirúgást ítélt, mert a találatot megelőző passz előtt már az alapvonalon kívülről jött vissza a labda.

Az első negyedóra végén újra nehezebb pillanatokat éltek meg az újpestiek, Baloghnak volt nagy helyzete a tizenhatoson belül. A kispesti támadó jól vette le a hosszú passzt, és a kapura fordulás is rendben volt, de a lövésre már nem maradt kellő koncentráció, így nem lett komolyabb veszély a dologból.

Egy jó beadást követően Simon, az NB I góllövőlistáját hármas holtversenyben vezető csapatkapitány kapásból lőtt körülbelül 11 méterről, de próbálkozása végül nem okozott nagyobb gondot Tujvelnek.

A találkozó első góljára majdnem pontosan félórát kellett várni.

A korábbi újpesti játékos, Zsótér Donát tökéletes ütemben passzolt a kiugró Balogh elé, aki magabiztosan lőtt a hálóba, ezzel 1-0-ra módosítva az állást.

Kilenc perccel később Simon lőhetett nagyjából 20 méterről, középről, azonban Tujvel megfogta a labdát. A 44. percben egy Mitrovic szabadrúgás után Máté fejelt körülbelül tíz méterről kapura, de a labda pont középre ment, ahol a Honvéd kapusa is állt, így maradt az 1-0, ami a szünetig nem is változott.

A második félidőt a vendégek kezdték erősebben, érezhető volt, hogy már az első percekben szerettek volna egyenlíteni.

Alig telt el öt perc, amikor egy újpesti fejes a kispeti kaputól hat méterre nem a hazai kapusban, hanem egy vendég játékosban halt el, pedig komolyabb veszély is lehetett volna a dologból.

Az utolsó félóra elején volt az egyik legnagyobb lehetősége az Újpestnek a gólszerzésre. Ekkor Antonov jól csapott le a hibázó kispestiekre és indította Simont, akinek a tizenhatoson belül eleresztett lapos lövése éppenhogy elkerülte a kaput.

A 77. percben aztán a vendég nyomás góllá érett.

Egy jól felépített újpesti akció végén az első lila-fehér mérkőzésén pályára lépő Antonov talált be Tujvel kapujába, 1-1-re módosítva az eredményt.

Itt még nem volt vége a találkozónak, a vendégek tovább nyomtak, míg a kispestiek érezhetően nem tudtak felpörögni. Ennek két percen belül meg is lett az eredménye, mert

egy jó háromszögelés végén Simon lőtt gólt és fordította meg a meccset az Újpestnek. A negyedik kerületi csapatkapitány ezzel már öt gólos a bajnokságban és egyedül vezeti az NB I góllövőlistáját.

A Honvéd az utolsó percekre összeszedte minden erejét és egyik támadást a másik után vezette. A kispesti próbálkozások veszélyesek voltak, de gól már nem született belőlük, így maradt a 2-1-es újpesti siker.