Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a szezon végéig kölcsönvette az Arsenal francia középpályását, Mattéo Guendouzit.

A 21 éves középpályás a Paris Saint-Germainben nevelkedett, majd 2014 nyarán a Lorient csapatához került. A francia másodosztályban remek teljesítményt nyújtott, így 2018 nyarán lecsapott rá az Arsenal, amelyben Unai Emery regnálása idején rendszeres játéklehetőséget kapott.

Mattéo Guendouzi a Hertha új igazolása Forrás: Hertha BSC/Twitter

Tavaly decemberben azonban Mikel Arteta váltotta Emeryt, a francia középpályás pedig kegyvesztett lett a spanyol edzőnél – állítólag Arteta a hozzáállásával nem volt megelégedve. Ráadásul, ha hinni lehet a sajtóhíreknek, akkor az észak-londoni klubnál hamarosan bejelentik az Atlético Madrid ghánai középpályásának, Thomas Partey-nak a leigazolását, így Guendouzinak nem sok esélye lenne a csapatba kerülésre.

A Herthához igazoló középpályás 11-szer lépett pályára a francia U21-es válogatottban. A berlini csapatban Dárdai Pál korábbi mezszámát, a 8-ast kapta.

Mindent egy helyen az Eb-ről