Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdett a Juventus a Bajnokok Ligájában. A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő olasz bajnok a Dinamo Kijev otthonában nyert 2-0-ra.

A G csoport első meccsét Kijevben rendezték a Bajnokok Ligájában, a Dinamo a Juventus csapatát fogadta. A csoport másik két tagja ugye a Ferencváros és a Barcelona.

Az olaszok tartalékos csapattal érkeztek, Cristiano Ronaldo koronavírusos, de nem volt bevethető Alex Sandro, de Ligt és McKennie sem. A korlátozások miatt 15 ezer néző lehetett jelen Kijevben.

Érdekesség, hogy a vendégek mesterét, Andrea Pirlót éppen az ellenfél edzője, Mircea Lucescu küldte először pályára még 1995-ben a Brescia csapatában.

A meccset a Juventus kezdte jobban, Federico Chiesának akadt több lehetősége, majd Dejan Kulusevski sarkazott kapura, de Buscsan védeni tudott, amikor kellett.

Az első félidőben a 18. percben megsérült az olaszok kapitánya, Giorgio Chielleni, akinek Demiral jött a helyére.

A második félidő elején szinte azonnal megszerezte a vezetést a Juventus, egy szép összjáték után Kulusevski lövését védte Buscsan, de a kipattanóra Morata érkezett, aki a kapuba lőtt.

Az olaszok természetesen innen ügyesen tartották az eredményt, az ukránok az utolsó 20 percben kezdtek kicsit bátrabban játszani, ennek pedig meg is lett az ára.

Morata góljának örülnek a narancssárgamezes Juventus-játékosok Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A 84. percben Cuadrado beadására érkezett remekül Morata, aki egy fejessel szerezte meg második gólját, ezzel pedig be is állította a végeredményt.

45Sárga lapRodrigo Bentancur
46GólAlvaro Morata
50Sárga lapJuan Cuadrado
59Sárga lapMerih Demiral
84GólAlvaro Morata
Összeállítások
4-3-3
3-4-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A játéknap másik 18.55-ös meccsén a Club Brugge meglepetésre, egy 93. percben szerzett góllal 2-1-re nyyert a Zenit otthonában az F csoportban.

12Sárga lapClinton Mata
14Sárga lapEmmanuel Dennis
33Sárga lapMats Rits
53Sárga lapDejan Lovren
63GólEmmanuel Dennis
74ÖngólEthan Horvath
85Sárga lapHans Vanaken
90GólCharles De Ketelaere
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!