Vágólapra másolva!
A futballstatisztikákra szakosodott Squawka Football a hivatalos honlapján közölt egy terjedelmes cikket, amelyben rangsorolja és bemutatja a focivilág 10 legjobb kapus. Az illusztris társaságba az RB Leipzig kapusa, a 34-szeres magyar válogatott Gulácsi Péter is bekerült.

Muhammad Butt, a Squawka Football újságírója kiemeli, hogy a kapusposzt a legfontosabb, de egyben a legalábecsültebb poszt is a labdarúgásban, hiszen a kapusok rengeteg kritikát kapnak, ha hibáznak, ráadásul a csatárokkal ellentétben náluk egyetlen hiba sem fér bele.

Gulácsi Péter nevét már egész Európában magasan jegyzik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A lista kilencedik helyére kerülő Gulácsi Péterről azt írja, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Bayern München után az RB Leipzigé volt a második legjobb védelem a Bundesligában. A szerző kiemeli, hogy a magyar kapus főszerepet játszott abban, hogy a német csapat eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, és megjegyzi, hogy Gulácsi nem véletlenül került fiatalon a Liverpoolhoz.

A 34-szeres válogatott kapus az előző szezonban 13 meccset hozott le bekapott gól nélkül, 87 lövést védett, és 16 akciót állított meg úgy, hogy a 16-oson kívül mentett utolsó emberként.

A teljes lista:
1. Manuel Neuer (német)
2. Jan Oblak (szlovén)
3. Thibaut Courtois (belga)
4. Alisson Becker (brazil)
5. David Soria (spanyol)
6. Marc-André ter Stegen (német)
7. Keylor Navas (Costa Rica-i)
8. Samir Handanovic (szlovén)
9. Gulácsi Péter (magyar)
10. Ederson (brazil)