Egyetlen idegenbeli Nemzetek Ligája meccsen sem kapott gólt a magyar válogatott

Russia Soccer Nations League Russia - Hungary UEFA football
6357752 14.10.2020 From left, Russia's goalkeeper Anton Shunin, Hungary's Loic Nego and Russia's Yuri Zhirkov are pictured during the Nations League soccer match between Russia and Hungary, in Moscow, Russia. Grigory Sysoev / Sputnik
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B-osztályában már mind a három idegenbeli meccsén túl van. Ezen a három idegenben megvívott találkozón egyetlen gólt sem kapott Marco Rossi csapata.
  • Törökország-Magyarország 0-1
  • Szerbia-Magyarország 0-1
  • Oroszország-Magyarország 0-0

Számszerűen így néz ki ez a három mérkőzés és valjjuk meg, erre senki sem gondolhatott. Már a csoportok sorsolása után felszisszent mindenki, mert a török-szerb-orosz hármas tényleg nagyon nehéz feladat elé állíthatta Magyarországot.

Ehhez képest tényleg elképesztő, amit Marco Rossi és csapata Sivasban, Belgrádban és Moszkvában művelt.

Mind a három mérkőzésnek más volt az akusztikája. A moszkvai összecsapáson 44 percig szinte olvasta az oroszok játékát a magyar csapat - csak az első félidő hajrájában akadt egy nagy hazai helyzet. A második félidő teljesen más volt, ott olykor tényleg törte a mieink hátát a háló, de a hősies védekezés meghozta a pontot a legutóbbi vb negyeddöntősének otthonában. Belgrádban szintén akadtak meleg pillanatok a második félidőben, Sivasban viszont szinte az történt, amit a magyar csapat eltervezett.

Még azokban az időkben sem sikerült kapott gól nélkül lehozni egy-egy ilyen sorozatot, amikor kijutottunk egy világbajnokságra.

1984-85-ben a hollandok ellen egy, a ciprusi válogatott ellen szintén egy gólt kaptunk, csak az osztrákok elleni bécsi meccset tudtuk megúszni kapott gól nélkül. Négy évvel korábban Norvégiában, Svájcban és Angliában is betaláltak a magyaroknak, ott a románok elleni bukaresti 0-0 alkalmával maradt érintetlen a kapunk.

A most zajló NL-sorozatból még két forduló van hátra. A magyar csapat novemberben hazai pályán játszik előbb a szerbekkel, majd a törökökkel.

Jelen pillanatban az oroszok 1 ponttal előznek meg bennünket, mi négy ponttal vagyunk jobbak a harmadik helyezett szerb csapatnál.

Az oroszok kétszer játszanak idegenben, előbb a törökökhöz, majd a szerbekhez utaznak. A magyar csapatnak két újabb győzelemmel megvan az esélye arra, hogy csoportelső legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!