Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombat esti meccsén a tabella tizenegyedik, így már kieső helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó DVTK fogadta a tizedik Paksot. Mindkét együttes négy megszerzett ponttal állt a kezdés előtt, így mind a diósgyőrieknek, mind a paksiaknak létfontosságú volt, hogy pontokat, ne csak pontot szerezzenek a találkozón. A 90 percet követően végül 2-1-es paksi siker született.

A mérkőzés első meglepetését Böde Dániel középpályás játéka okozta, mert a veterán támadót az új paksi edző, Bognár György visszavonta elölről.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, az első tíz percben egyik paksi támadás érkezett a DVTK kapuja elé a másik után. A 11. percben aztán Bertus tekerte be jól középre a labdát, ahol az érkező Hahn fejelhetett, azonban Antal szögletre tudott menteni, így maradt a 0-0.

A hazaiak az első komolyabb lehetőségüket a 22. perc végén jegyezhették. Ekkor egy jó passzt követően Hasani mutatott be egy jó cselt és körülbelül 22 méterről lőtt kapura, de célt tévesztett.

Nyolc perccel később megint a DVTK lőtt távolról, ezúttal kapura is tartott a labda, de Hegedűs védeni tudott.

A 34. percben aztán úgy tűnt, hogy megtört a gólcsend, miután Hahn közvetlen közelről a hálóba jutatta a labdát. A paksi öröm azonban hamar véget ért, miután a játékvezető egyértelműen jelezte, hogy a találat les miatt nem érvényes.

A legközelebb a gólhoz a diósgyőriek egy egészen furcsa helyzet után jutottak a 40. percben. Egy szöglet után a paksi védelem ki akarta vágni a labdát, de egy DVTK-játékost találtak telibe és a róla visszapattanó labda majdnem utat talált a vendég kapuba.

Mikor már úgy tűnt, hogy gól nélkül ér véget az első félidő, a hosszabbításban

Szabó erőből lőtte be középre a labdát, amelyet a korábbi újpesti labdarúgó, Windecker vágott a hazai kapuba.

Ezzel 1-0-s vendég előnnyel mehettek el a felek a szünetre.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A DVTK aztán a második félidő első perceiben ígéretes helyről kapott szabadrúgást. Molnár állt a labda mögé és

nagyjából 22-23 méterről gyönyörűen talált be a paksi kapuba, amivel 1-1-re módosította az eredményt.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az 55. percben Böde Dánielt le kellett cserélni, és mint később kiderült, egy izomsérülés miatt fejezte be idejekorán a mérkőzést a vendégek csapatkapitánya.

A paksiak a második 45 percben jóval többet birtokolták a labdát, szerették volna eldönteni a három pont sorsát. A 91. percben végül siker koronázta a próbálkozásokat, amikor egy szögletet követően Szakály lőtte be a mindent eldöntő második vendég gólt, amivel 2-1-re győzött a Paks a DVTK otthonában.