A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Török sajtóértesülések szerint a 23-szoros bajnok Galatasaray a téli átigazolási időszakban szerződtetné a ciprusi Apollon Limassol magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát.

A Hürriyet értesülése szerint a török sztárcsapat a 22 éves védővel erősítené meg a védelmét. Az egyik legnagyobb kiadású török napilap internetes portálja kiemeli, hogy a Galatasaray már régóta figyeli Szalai Attilát, aki magyar csapat egyik legjobbja volt az őszi meccseken, és a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményével meggyőzte az isztambuli klub vezetőit arról, hogy érdemes lenne őt szerződtetni.

A törökök megjegyzik, hogy Galata hamarosan ajánlatot tehet Szalaiért, akinek a szerződése 2023 nyaráig érvényes a ciprusi klubbal.

Szalai Attila tavaly novemberben játszotta első meccsét a válogatottban Fotó: Polyák Attila - Origo

Szalai Attila Vácon kezdett focizni majd másfél évet töltött a Vasasban, 2012-ben igazolt az osztrák Rapid Wien utánpótláscsapatához. Szalai 2017 nyarán igazolt Mezőkövesdre, ahol 52 mérkőzésen lépett pályára. 2019 júliusában igazolt a ciprusi csapathoz, négy hónappal később, a Puskás Aréna Uruguay elleni stadionavató mérkőzésén mutatkozott be a magyar válogatottban.

A 22 éves futballista ezt követően nem kapott lehetőséget a tavaly novemberi Wales elleni cardiffi Eb-selejtezőn, azonban a kétgólos vereség óta minden mérkőzését végigjátszotta a magyar válogatottnak, csak a szerbek elleni NL-találkozót hagyta ki eltiltás miatt.

Szalai Attila árát a mértékadó transfermarkt 800 euróra becsüli, de az Eb-szereplés kiharcolása és a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelem után minden bizonnyal emelkedett az ára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!