Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában az Aston Villa 3-0-ra legyőzte az Arsenalt az Emirates Stadionban. Az észak-londoni csapatnak felvillanásai sem voltak a meccsen, a birminghami együttes akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Az Arsenal pocsék játékát hűen tükrözi a balhátvéd Kieran Tierney megmozdulása, aki egy szimpla testcsel után majdnem eltörte mindkét bokáját.
  • Az Arsenal szezonban nyújtott teljesítményéről mindent elmond, hogy Mikel Arteta csapata az idei szezonban összesen 33-szor lőtt kapura a mérkőzések második félidejében, ami nyolc fordulóra lebontva siralmas, 4,13-as átlag.
  • Szintén elképesztő adat, hogy a csapatkapitány Pierre-Emerick Aubameyangnak egyetlen kapura lövése sem volt kilencven perc alatt. A gaboni támadó 2018 januárjában igazolt az Arsenalba, egy évvel később pedig gólkirály lett a Premier League-ben. Ez idő alatt még sosem fordult elő vele, hogy lövés nélkül zárjon le egy meccset.
    Az Arsenal borzalmasas játszott az Aston Villa ellen Forrás: AFP/Andy Rain
  • Az Arsenal nyolc meccsen kilenc gólt lőtt a Premier League idei szezonjában. Ilyen keveset legutóbb az 1998/99-es szezonban lőtt az első nyolc fordulóban. Érdekesség, hogy abban az idényben az Arsenal egy ponttal lemaradva végzett a második helyen a triplázó Manchester United mögött.

Az idei szezonban az év csodája lenne, ha az Arsenal a dobogóért harcolna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!