Szalai Ádám: Most nem tudok meghívni senkit a körúton, de hátha otthon pótolják az emberek

Magyarország - Izland Eb-selejtező foci, Puskás Aréna 2020.11.12.
A magyar válogatott fennállása során először jutott ki sorozatban két Európa-bajnokságra
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 2-1-re nyert Izland ellen a Puskás Arénában, ezzel pedig biztossá vált, hogy ott lehet majd a nyári Európa-bajnokságon. A lefújás után Szalai Ádám beszélt az M4 Sport kamerája előtt.

„Nagyon furcsa meccs volt, nem is nagyon tudok mit mondani. Hihetetlen, hogy megfordítottuk ezt a meccset, de már láthattunk olyan teljesítményeket ettől a csapattól az elmúlt időszakban, ami előrevetíthette ezt. Egy ilyen fontos meccset így kezdeni, nem jó, de megmutattuk, hogy félelmetes, ami a csapatban van.

Le a kalappal mindenki előtt, hogy ilyen körülmények között ez sikerült.

Szalai Ádám és az ünneplő csapat Fotó: Polyák Attila - Origo

Amik most itt voltak, azt senkinek nem kívánom. Edző nélkül, Facetime-on kellett a taktikát átbeszélni Marco Rossi hiányában, nem volt egyszerű, de nagyon hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehetek. Másodszor lehetek ott az Európa-bajnokságon, amire büszke vagyok, ez kárpótol az elmúlt hónapokért.

Nagyon sok erőt kapok a családtól, a csapattól, a kapitánytól. Elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Két hónap után ez volt az első tétmeccsem, próbálok pozitív maradni, de ez a többiek nélkül nem menne. Ott szeretnék lenni az Eb-n, de ehhez jobb formában kell lennem, erre próbálok majd megoldást találni.

Az volt a célunk volt, hogy a sokmillió magyarnak, akik most otthon kell legyenek, nehéz helyzetben vannak, ne csak a rossz dolgokra emlékezzenek majd ebből az évből, hanem egy örök élmény maradjon. A körúton most nem tudok meghívni senkit, de hátha otthon pótolják majd az emberek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!