Megvan a Tuchel-Lőw edzőpáros első győzelme a Chelsea-vel - videó

fbl Horizontal
Chelsea's English midfielder Mason Mount (L) runs with the ball during the English Premier League football match between Chelsea and Burnley at Stamford Bridge in London on January 31, 2021. (Photo by JUSTIN TALLIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) 21. fordulójának vasárnap délutáni első meccsén a Chelsea fogadta a Burnley csapatát. A londoni klub 20 fordulót követően mindössze 30 megszerzett ponttal a tizedik, míg a Burnley 22 ponttal a 15. helyről várta a mérkőzést. A 90 percet követően 2-0-s Chelsea győzelemmel ért véget a találkozó.

A londoniaknál a kispadon második bajnokiján ülő Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző számára azért is fontos volt ez a találkozó, hogy hazai pályán újra győzhessen a csapat, amire legutóbb tavaly decemberben került sor a PL-ben.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, hamar mezőnyfölénybe kerültek mind a labdabirtoklás, mind a veszélyes támadások tekintetében. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy kiválóan működik a Burnley védelme és a vendégek kapusa is remekül védett.

Aztán a 40. perc végén

egy szinte egész pályás akció zárásaként Callum Hudson-Odoi passzolt remekül a tizenhatoson belül a csapatkapitánynak, Cesar Azpilicuetának, aki kapásból lőtt a kapuba, védhetetlenül.

Ezzel a góllal sikerült megtörnie a londoniaknak a jeget, és egyúttal ez volt a Tuchel-Lőw edzőpáros alatt a csapat első gólja.

Több találat már nem esett a félidőben, sőt, ha a vendégek részét nézzük még kapura lövésük sem volt a nyitó 45 percben a mérkőzésen.

Az 57. perc végén a gólpasszt jegyző Hudson-Odoi majdnem megduplázta a hazaiak előnyét, amikor is a 20 éves focista közeli lövése úgy pattant meg a Burnley védőjének a lábán, hogy az a kapus mellett a kapufán landolt, onnan pedig kifele pattant.

Egyébként a második félidőben nyomasztó mezőnyfölényben volt a Chelsea, a Burnley-nél csak pillanatokra volt a labda. A támadások tekintetében több veszélyes lehetőséget is kialakítottak a hazaiak, de egészen a 84. percig kellett várni, hogy az egyik ilyen góllá érjen.

Marcos Alonso kapott egy jó passzt a tizenhatoson belül, és

a 30 éves védő előbb mellel, aztán térddel igazított a labdán, majd bebombázta azt a Burnley kapujába, 2-0-ra módosítva az eredményt, ami már nem is változott a lefújásig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!