Megbénult Belgium egyik legnagyobb reptere

Vágólapra másolva!
A dolgozók sztrájkja miatt csütörtökön megbénult Belgium második legnagyobb utasforgalmú repülőtere, a charleroi-i repülőtér, minden járatot töröltek - írta az RTBF közszolgálati média.
Vágólapra másolva!

A szakszervezeti akció 30 ezer utast és mintegy 200 járatot érint. Több légitársaság hajnali 1 óra körül figyelmeztette utasait, hogy járataikat törlik, de sokan a helyszínen értesültek erről. A magánszektorban alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) szerda este közölte, hogy a dolgozók képviselői nem tettek hivatalos sztrájkfelhívást. A repülőtér vezetőség elítélte a "vad akciót", amelyet nem jelentettek be időben, és úgy véli, hogy "a szakszervezetek nem tartják tiszteletben a társadalmi béke iránti elkötelezettségüket."

Global tech outage disrupts flights in Brussels
Megbénult Belgium második legnagyobb reptere. Fotó: Anadolu via AFP

A vita középpontjában a munkakörülmények állnak, a sztrájkolók szerint a munkaterhelés kibírhatatlanná vált részben a munkaerőhiány miatt. 

A munkavállalók képviselői az "agresszív vezetési politikát" is bírálják. A charleroi-i repülőtér több mint 190 célállomást szolgál ki, évi nyolcmilliós utasforgalommal. 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Párizs repülőtereit üzemeltető ADP egyik kisebb szakszervezete épp a párizsi olimpia hivatalos megnyitójának napján sztrájkot hirdetett.

Korábban arról is írtunk, hogy Rendkívül szigorú változás jön az európai reptereken. Mindenkinek be kell tartania az új korlátozást.

Néhány napja pedig ideiglenesen leállították a stockholmi Arlanda repülőtér forgalmát, mert valaki drónokkal repült be a repülőtér területére.

Arról is beszámoltunk, hogy teljesen kiakadt egy nő, amikor megkapta a reptéri hamburgerezőben a számlát. A dühös nő a közösségi médiában osztotta meg tapasztalatai a „nevetséges” árak miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!