A Fehérvár kiejtette a Fradit a Magyar Kupából

Nikolics Nemanja MOL Fehérvár Vidi magyar kupa
Budapest, 2021. február 24. Nikolics Nemanját (j), az első fehérvári gól szerzőjét ünneplik a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC labdarúgó-mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. február 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár 2-1-re nyert a Ferencvárost vendégeként a Groupama Arénában, ezzel utolsó csapatként a legjobb nyolc közé jutott szerdán a labdarúgó Magyar Kupában.

Rangadót rendeztek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ugyanis a Ferencváros hazai pályán fogadta a manapság nem túl jó formában lévő MOL Fehérvárt. A Fejér megyei együttes a bajnokságban az Újpest elleni idegenbeli győzelem óta hat mérkőzésen 17 pontot veszített. Akárcsak a DVTK elleni meccsen, ezúttal is Szalai Attila irányította a csapatot.

Az ideiglenesen megbízott edző meglehetősen támadószellemű csapatot küldött a pályára. Szalai a Kovács D. – Fiola, Musliu, Stopira – Nego, Bamgboye, Alef, Hangya – Nikolics, Zivzivadze, Petriak kezdőt jelölte ki.

A túloldalon Szerhij Rebrov két helyen változtatott a Honvéd elleni kezdőcsapatán. Lovrencsics helyett Mmaee, Isael helyett pedig Zubkov került be.

A Magyar Kupában korábban kétszer is megtréfálta a fehérvári együttes a Fradit a Groupama Arénában, a legutóbbi rangadót azonban rendkívül könnyedén nyerték a zöld-fehérek.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a vendégek már a 8. percben vezetést szereztek, majd 5 percre rá egy öngóllal egyenlített a Ferencváros.

A Fradi egykori játékosa, Ivan Petrjak tört be a tizenhatoson belülre, majd Mmaee mellett elesett, Bognár játékvezető pedig büntetőt ítélt.

A labda mögé az elmúlt hetekben mellőzött Nemanja Nikolics állt. Dibusz ugyan érezte hova jön a labda, de Nikolics nagyerővel lőtt a kapu bal oldalába. A 8. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, de nem tudta sokáig megtartani az előnyt. Civic kanyarintotta be a labdát remekül, a menteni igyekvő Stopira fejéről azonban a saját kapujába pattant a labda.

A folytatásban kissé leült a játék, egyik kapu előtt sem alakult ki veszély. Az első félidő hajrájára aztán felpörögtek az események. A 33. percben két fehérvári védő kis híján összehozott egy újabb gólt a hazai csapatnak. Egy minutummal később Hangya lövését Dibusz védte.

Mjad Tokmac kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de mindkétszer rossz megoldást választott, közte pedig Zubkov lövésénél kellett Kovácsnak bravúrt bemutatni.

Egy szögletet követően aztán ismét megszerezte a vezetést a MOL Fehérvár.


A 40. percben Stopira bújt ki gyönyörűen és fejelt a kapuba Zubkov mellől.

A gól után Rebrov tanítványai megnyomták a hátralévő időt, több helyzetet is kialakítottak, de nem sikerült egyenlíteniük, így 2-1-es fehérvári vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, vagyis a Fradi dominált, a játék pedig a Fehérvár térfelén zajlott. Ennek köszönhetően a labdabirtoklás is a hazai csapat fölényét jelezte, mert a második félidő első 15 percében 62%-ban a Fradinál volt a labda.

A második félidőben gyakorlatilag csak a Fradinál volt a labda Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatásban sem változott a játékképe, zöld-fehér mezőnyfölény jellemezte a mérkőzést. A vendégek olykor-olykor eljutottak Dibusz kapujáig, de igazán komoly veszélyt sem Stopira fejese, sem pedig Zivzivadze helyzete nem okozott.

Az utolsó percekben a Fradi kétségbeesetten próbálkozott, de hiába a nyomasztó fölény, és a sorra kidolgozott helyzet, nem jött össze a hosszabbításhoz szükséges egyenlítő gól. A MOL Fehérvár az elmúlt hetekhez képest sokkal összeszedettebben játszottak, és masszív védekezésének köszönhetően továbbjutott a legjobb a legjobb nyolc közé, ahol majd a Budafokkal találkozik hazai pályán.